Huawei, EMUI 9.1’in Kararlı Sürümünü Dağıtacak: İşte Yenilikler

26
15
12
5
2
Huawei’nin akıllı telefonlarında kullandığı işletim sistemi EMUI’nin 9.1 sürümü yakın zamanda dağıtılmaya başlanacak. Yaklaşık üç aydır betası dağıtılan sürüm yakın zamanda resmi olarak dağıtılmaya başlanacak.

Huawei Android temelli işletim sistemi EMUI’nin 9.1 sürümünü geçtiğimiz Nisan ayında duyurmuştu. Yeni sürüm duyurulduğundan beri sistemin açık betası toplamda 27 cihaz tarafından kullanılabilecek şekilde dağıtılmıştı. Son zamanlarda ise şirketin EMUI 9.1’in tamamlanmış halini yayınlaması bekleniyordu. Gelen bilgilere göre 7 adet Huawei, 3 adet de Honor marka telefona EMUI 9.1 dağıtılmaya başlanıyor.

Güncellemeyi alacak ilk telefonlar arasında Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 Porsche Design, Huawei Mate RS Porsche Design, Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Nova 3, Honor 10, Honor V10 ve Honor Play bulunuyor. Açıklama Çin merkezli sosyal paylaşım sitesi Weibo üzerinden yapıldığı için güncellemenin şimdilik yalnızca Çin’de dağıtılması bekleniyor. EMUI 9.0’ın tüm dünyaya dağıtılmasındaki uzun süreç göz önünde bulundurulursa yeni sürümün global düzeyde dağıtılması biraz zaman alabilir.

huawei emui

EMUI 9.1 de, 9.0 gibi Android 9.0 Pie temelli bir sürüm. Yeni sürümün en göze çarpan özelliklerinden biri duvar kağıtları, temalar ve ikonlar konusunda yapılan geliştirmeler. EMUI 9.1 ile birlikte gelecek diğer iyileştirmeler arasında sıkça kullanılan uygulamalarda gidilen arayüz iyileştirmeleri ve yapay zekâ iyileştirmeleri bulunuyor.

gpu turbo

EMUI 9.1 tüm bunların yanında telefonların grafik işleme performansını arttıran GPU Turbo özelliğinin 3.0 sürümünü de kullanıcılara sunuyor. Yeni sürümle birlikte desteklenen 60 oyuna 51 tane daha oyun ekleniyor. GPU Turbo’ya ek olarak sesli asistan konusunda da çeşitli iyileştirmelere gidilen sürümde akıllı çift 4G SIM kartı değiştirmede de bazı geliştirmeler yer alıyor. Bu özellik o sırada hangi SIM kartı daha hızlı internet erişimine sahipse otomatik olarak o SIM kartının kullanılmasını sağlıyor. Son olarak eklenen EROFS (Genişletilebilir Salt Okunur Dosya Sistemi) özelliğiyle birlikte cihazların okuma hızı %20 oranında artıyor ve sistem depolama alanı da 2 GB azalıyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/23/huaweis-emui-9-1-stable-version-now-set-to-hit-the-first-batch-of-10-models/
26
15
12
5
2
Emoji İle Tepki Ver
26
15
12
5
2