Huawei, Linux Kullanan Dizüstü Bilgisayarlar Satıyor

37
5
3
2
0
4 Eylül’de yeni MagicBook Pro için beta program tanıtımını yapan Honor’un ardından Huawei'de de işler değişti. Çinli teknoloji devinin üç yeni MateBook modeli de Debian tabanlı bir işletim sistemi olan Deepin Linux kullanacak.

Çin merkezli Wuhan Deepin Technology şirketi tarafından yayınlanan Linux dağıtımı Deepin, artık yeni Huawei MateBook modellerinde kullanılacak. MateBook X Pro, MateBook 13 ve MateBook 14, ilk olarak Çin’de satışa çıkacak. Bu dizüstü bilgisayarlar, Windows 10 versiyonundan daha ucuz olacak.

Şu anda konuya dair herhangi bir resmî açıklama yapılmadı ancak Çinli firmanın ABD baskılarından dolayı kullanıcıları Windows’tan Linux’a taşımak istediği biliniyordu. Microsoft, bir ABD şirketi olduğu için Windows da ABD menşeli bir ürün olarak göze çarpıyor. 

HarmonyOS da bir alternatif olabilirdi:

huawei linux

ABD merkezli şirketlerin ürettiği ürünleri kullanamama sorununa bir diğer alternatif de Çinli devin HarmonyOS/HongmengOS’u dizüstü bilgisayarlarda da kullanılacak şekilde üretmesiydi. Yine de her cihaz için sıfırdan işletim sistemi yazmaktansa var olan alternatifleri kullanmak daha makul bir alternatif olarak göze çarpıyor. 

Huawei, ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşında en çok baskı hisseden firmalardan biri olmuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın casuslukla suçladığı firmaya yönelik ağır bir ambargo uygulanmaya başlamış ve bu nedenle yeni Huawei akıllı telefonlarında Google hizmetleri olmayacağı belirtilmişti.

Huawei'nin ABD merkezli firmalara karşı aldığı önlemler yavaş yavaş artıyor. Görünen o ki Çinli teknoloji devi akıllı telefonlarda yaşanan belirsizliği yeniden yaşamak istemiyor. Huawei'nin aldığı bu önlemin yerinde bir hamle olup olmadığını ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/breaking-huawei-selling-laptops-running-on-linux/
37
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
37
5
3
2
0