Huawei: Telefonlarımızda Hongmeng OS Değil Android Kullanacağız

187
60
20
16
13
Teknoloji devi Huawei, Google ve ABD'yle arasındaki gerginlikten sonra kendi işletim sistemi HongMeng OS'u kullanacağını belirtmişti. Yapılan son açıklamalarda bir çeşit geri dönüş yapan Huawei, HongMeng OS'un akıllı telefonlar için olmadığını ve akıllı telefonlarda Android kullanılmaya devam edileceğini ifade etti.

Huawei'nin yeni işletim sistemi HongMeng OS'un (Avrupa'daki ismiyle Harmony OS) Google'ın Android işletim sistemine karşı bir cevap olarak geleceği düşünülüyordu. ABD'nin Huawei'yi kara listeye almasının ardından Google, Android desteğinin Huawei'ye kapatıldığını bildirmişti. Huawei, tam da bu noktada yeni işletim sistemini duyurarak Google'a ihtiyacı olmadığını göstermişti.

Açık kaynak kodlu Android tabanlı bir işletim sistemi olan HongMeng OS'un, son yapılan testlerde Android'den %60 daha hızlı olduğu ortaya çıkmıştı. Tüm bu bilgiler dahilinde Huawei'nin Google'a ciddi anlamda rakip olacağı, fazlasıyla hızlı bir işletim sisteminin akıllı telefon sektöründeki dengeleri bozacağı düşünülüyordu.

huawei

Huawei'nin Genel Müdür Yardımcısı Catherine Chen, yaptığı son açıklamayla birlikte HongMeng OS'un akıllı telefonlar için üretilmediğini ve Huawei'nin akıllı telefonlarında Android işletim sistemini kullanmaya devam edeceğini bildirdi.

Aynı zamanda HongMeng işletim sisteminin endüstriyel kullanımlar için üretildiğini ve sistemin ABD yasağından önce geliştirilmeye başlandığını belirten Chen, HongMeng'in bir akıllı telefon işletim sistemine oranla daha az kod içermesi sebebiyle daha güvenli ve daha hızlı olduğunu da belirtti.

android

Huawei'nin kurucusu ve CEO'su, daha önceden verdiği bir röportajda HongMeng OS'un, içerisinde vericiler, tabletler, bilgisayarlar ve veri merkezleri bulunan birçok üründe kullanılacağını belirtmişti.

Huawei'nin bu kararı başlangıçta normal gibi görünse de oldukça garip. Huawei, yeni işletim sistemini bazı akıllı telefonlarda test ettikten sonra işletim sistemini kullanmaktan vazgeçmesi, Google ile aralarındaki sorunu çözmelerinden kaynaklanıyor olabilir.

İkinci bir seçeneğe bakacak olursak Huawei, yeni işletim sistemi için yeterli güveni sağlayamayacağını düşünüp kendi işletim sistemini kullanmaktan vazgeçti diyebiliriz. Yeni çıkan bir işletim sisteminin yıllardır kullanılan bir işletim sistemi üzerinde üstünlük kuramayacağını düşünen Huawei, bir çeşit U dönüşü yaparak kendi işletim sisteminden Android'e dönüp "HongMeng OS'u telefonlar için düşünmemiştik" demiş olabilir.

Tabii ki tüm bunlar yalnızca birer teoriden ibaret. Huawei'nin neden böyle bir karar verdiğini söylemek zor. İlerleyen zamanlarda konuya dair daha kapsamlı bir açıklama gelince daha net bir fikir sahibi olacağız.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/19/huawei-hongmeng-os-not-for-smartphones/
187
60
20
16
13
Emoji İle Tepki Ver
187
60
20
16
13