Google, Huawei Telefonları 'Tavsiye Edilenler' Listesine Ekledi

43
17
16
4
1
Huawei, Google'ın kurumsal müşteriler için oluşturduğu internet sitesinde bulunan tavsiye edilen akıllı telefonlar bölümüne yeniden eklendi.

Çinli teknoloji devi Huawei, mayıs ayında ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları sonrasında kritik bir sürecin içerisine sürüklenmişti. ABD tarafından yapılan açıklamalarda Huawei'nin casusluk yaptığı ifade edilmişti ve bu bağlamda ABD merkezli şirketlerin Huawei ile ticaret yapmaları yasaklanmıştı.

Yaşanan süreçteyse Huawei, kendi işletim sistemi kartını oynadı ve geçtiğimiz hafta düzenlenen Huawei Geliştirici Konferansı'nda kendi işletim sistemi olan HarmonyOS'u duyurdu. Yapılan açıklamalarsa Huawei'nin akıllı telefonlarda mevcut olarak kullanılan işletim sistemi Android'le ilgili dikkat çekici bilgiler içeriyordu.

huawei android

Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili yapılan açıklamalarda bu işletim sisteminin akıllı telefonlarda kullanılabileceği ancak Huawei'nin Google'a bağlılığının devam ettiği ve mecbur kalınmadıkça Android'den vazgeçilmeyeceği ifade edildi. Şimdiyse Google, yeni bir hamleyle Huawei'nin telefon modellerini bir kez daha resmen tanıdı.

Google'ın kurumsal müşteriler için oluşturulan bir internet sitesi bulunuyor. Bu internet sitesi Android işletim sisteminin hangi telefonlarda ne kadar etkili kullanılabileceğini gösteriyor ve bazı akıllı telefon modelleri bu bağlamda tavsiye ediliyor. Mayıs ayına kadar Google, Huawei'nin bazı telefonlarını da tavsiye ediyordu ancak sonradan bu modeller, tavsiye listesinden kaldırılmıştı. Şimdiyse Google, yeniden Huawei modellerini tavsiye etmeye başladı.

google android

Google'ın tavsiye ettiği Huawei markalı telefonlar arasında Honor 9X, Huawei Mate 20X, Huawei Nova 5, Huawei P20 Pro ve Honor 20 gibi modeller bulunuyor.

Eğer sizler de bir kurumsal müşteriyseniz veya Huawei'nin hangi modellerinin Google tarafından tavsiye edildiğini incelemek isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-smartphones-re-added-to-androids-enterprise-solutions/
43
17
16
4
1
Emoji İle Tepki Ver
43
17
16
4
1