Huawei’nin 5G Patentleri, Tüm Şirketlerin Toplam 5G Patentlerinden Fazla

79
10
7
4
0
Huawei Başkan Yardımcısı Lu Yong, Huawei'nin 16.000 adet 5G patenti olduğunu ve bu sayının tüm şirketlerin toplamından fazla olduğunu belirtti.

Bugün, Guiyang'da düzenlenen Uluslararası Çin Veri Fuarı’nda, Huawei’nin Başkan Yardımcısı Lu Yong, şirketin 2018 yılında elde ettiğini gelirin 104 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu gelirin 14 milyar dolarının Ar-Ge çalışmalarına yatırıldığını belirten Yong, geçen yıl yapılan Ar-Ge yatırımının Intel ve Apple gibi Amerikan şirketlerini geride bıraktığını söyledi. Lu Yong sözlerinde: “Sadece uzun vadeli yaptığımız, yoğun Ar-Ge yatırımları teknoloji endüstrisinde öncülüğümüzü sürdürecek” ifadelerine yer verdi. Kendisi ayrıca, Huawei’nin 5G patenlerinin tüm Amerikan şirketlerinin toplam sahip olduğundan daha fazla olduğunu belirtti.

Huawei 16.000 adet 5G patentine sahip olarak dünyada 1. sırada. Şirket 5G teknolojisinin geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olacağına inanıyor. Gelecekte teknoloji pazarının ve dijital alanın büyük bir bölümünü kaplayacağına inanılan (Huawei tarafından) 5G teknolojisinin Çin’de binlerce endüstrinin dijitalleşmesini sağlayabileceği de belirtiliyor.

Lu Yong konuşmasında gündemdeki olaylara da yer verdi. Şirketin yaşanan olaylardan dolayı kesinlikle bir kargaşa içinde olmadığını, aksine çok sakin bir şekilde olayları karşıladıklarını belirtti.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/05/26/huaweis-5g-patents-surpass-that-of-all-us-companies-put-together/
79
10
7
4
0
Emoji İle Tepki Ver
79
10
7
4
0