Huawei; Wi-Fi Alliance, SD Birliği ve Diğer Standart Gruplarından Çıkarıldı

219
39
14
9
9
ABD'nin kara listesine eklediği Huawei'den son günlerde birçok kötü haber duymaya başladık. Bu sefer teknoloji standartlarını belirleyen gruplardan bazıları Huawei'yi listesinden sildi.

Huawei kötü bir hafta geçiriyor. ABD tarafından uygulanan yaptırımlar sonucunda Google, Intel, Qualcomm, ARM gibi devlerin içinde olduğu birçok teknoloji firması, Huawei ile olan ilişkisini durdurdu. Bunlar kadar yıkıcı olmasa da şirket, Wi-Fi, SD ve USB standartlarını belirleyen grupların da listesinden çıkarıldı.

SD Birliği, SD kart üretim standartlarını belirler ve şirketlerin bu teknolojiyi kullanması için gereken ticari lisansı sağlar. SD Birliği’nin Huawei’yi listesinden çıkarması, ilerleyen zamanlarda çıkacak olan Huawei telefonlarda Micro SD girişi olamayacak demek.

Huawei ayrıca, Wi-Fi ürünlerini sertifikalandıran ve standardın yeni sürümlerini geliştiren Teksas merkezli Wi-Fi Birliği’nden de çıkarıldı. Bu durum Huawei’nin, artık Wi-Fi teknolojisini belirleyen standartlarda söz sahibi olamayacağını gösteriyor. Sadece bununla sınırlı değil. Şirket, Virginia’da bulunan bazı USB ve RAM standartlarını belirleyen JEDEC’in üyelik listesinden de çıkarıldı.

Huawei, ABD Tarafından yasağı kaldırılmadan yeni telefonlarında Android, Bluetooth, ARM tabanlı işlemciler ve hatta SD kart girişleri dahi kullanamayacak gibi gözüküyor. Huawei'nin ilerleyen zamanlarda nasıl yöntemler izleyeceğini kaçırmamak için bizi takipte kalın.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/05/25/huawei-ejected-from-wi-fi-alliance-sd-association-and-other-standards-groups/
219
39
14
9
9
Emoji İle Tepki Ver
219
39
14
9
9