Huawei, Çalışanlarına ABD Yaptırımlarına Karşı 'Hayatta Kal ya da Öl' Başlıklı Bir Mektup Gönderdi

52
20
8
5
1
2019 yılının Huawei için çok zor geçtiğini söylesek yanılmış olmayız. Hafızaları tazelememiz gerekirse Huawei, bu yılın ilk yarısında, gizlilik ve mahremiyet yasalarını ihlal ettiği ve casusluk yaptığı öne sürülerek ABD Hükümeti tarafından uygulanan yaptırımlarla adeta ölüme sürüklenmişti. Huawei kurucusu Ren Zhengfei, ABD yaptırımlarına karşı şirket çalışanlarına, planlarını anlattığı "hayatta kal ya da öl" başlıklı bir mektup gönderdi.

ABD’nin baskılarına karşı mücadelesini sürdüren Huawei, kendi işletim sistemini tanıtmış ve "sektörde ben de varım" demişti. Daha sonra geri adım atan ABD hükûmeti, kısa bir süre önce Huawei’ye ABD şirketleri ile ticaret yapmaya devam etmesini sağlayan 90 günlük bir süre tanıdı ancak bu 90 gün dolduğunda Huawei’nin geleceği belirsizliğini sürdürüyor.

Tüm bunların ışığında şirketini ayakta tutmaya çalışan Huawei kurucusu Ren Zhengfei, kısa bir süre önce çalışanlarına şirketin "savaş planını" ana hatlarıyla belirten "hayatta kal ya da öl" başlıklı bir mektup gönderdi.

Huawei’nin savaş planını anlattığı mektubu:

Huawei'nin ABD'ye Karşı Mektubu

“Şirket, şu anda ya hayatta kalacak ya da ölecek bir konumda. İşi yapamazsanız tankımızın yuvarlanmasına yol açarsınız ve eğer savaş alanına gelmek isterseniz onu çekmek için tankın etrafına bir ip bağlayabilirsiniz. Herkesin bu tür bir kararlılığa ihtiyacı var!”

Mektubun devamında Zhengfei, çalışanların şirkette çalışmaya devam etmek ve normal ücretlerini almak istiyorlarsa yeni projeler ve yenilikler aramaları gerektiğini belirtiyor. Adeta bir “komando ekibi” oluşturmak isteyen Huawei, işlerini iyi yapanları “komutan” olarak terfi edileceğini söylüyor.

Çin'in ABD ile devam eden ticaret savaşına ve yasağının ilk etkilerine rağmen Huawei, 2019'un ilk yarısında Çin pazarında akıllı telefon satışlarını yüksek bir oranda artırıp %23'lük bir gelir artışı yaşamıştı.

Zhengfei: "Huawei, dünyaya hâkim olacak"

Huawei - ABD Savaşı

Mektubunda bu konuya da değinen Zhengfei, durumu şu sözlerle anlattı: “İlk yarıda sonuçlarımız iyi görünüyordu. Muhtemelen Çinli müşterilerimiz sempatik davrandılar ve zamanında ödeme yaptılar. Bu büyük hacimli nakit akışı iyi görünüyordu fakat bu artış, gerçek durumu temsil etmiyor.”

Zhengfei, mektubunu adeta bir savaş narası gibi olan şu sözlerle noktaladı: “3-5 yıl sonra Huawei, yeni kanla akacak. Tarihin en kritik anından kurtulduktan sonra yeni bir ordu doğacak. Bu ordu ne yapacak? Dünya’ya hâkim olacak!”

Huawei, içinde bulunduğu bu durumdan sıyrılabilecek mi zaman gösterecek ancak belli ki şirket, ABD’ye karşı gerçekten savaşıyor ve kolay kolay boyun eğmeyecek.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/huawei-explains-its-live-or-die-plan-survive-us-tariff-increases
52
20
8
5
1
Emoji İle Tepki Ver
52
20
8
5
1