Huawei’nin Tüm Yaptırımlara Rağmen Büyümeye Devam Ettiğini Gösteren Rapor

30
5
2
1
0
Yaptırımlar karşısında zor günler geçiren Huawei'nin, yaşanan olaylara rağmen sevkiyat hacmini genişlettiği, yayınlanan yeni bir raporla ortaya çıktı.

Trump yönetiminin açıklamaları sonrası Huawei, çok ciddi bir dönemecin eşiğine geldi. Google'ın Android lisans iptali, Intel ve Qualcomm gibi teknoloji devlerinin kararı derken Huawei'nin geleceği ciddi anlamda tartışma konusu oldu. Huawei ve kimi analistler bu durumdan şirketin daha da güçlenerek çıkacağını düşünürken kimileri de bu yaptırımların Huawei'nin sonu olacağını söylediler. Ancak ortaya çıkan son istatistiksel veriler, Huawei'nin dünyanın en değerli markaları arasındaki yerini koruduğunu hatta şirketin bir sıra daha yükseldiğini ortaya koyuyor.

Millward Brown pazarlama şirketi bünyesinde çalışmalarını sürdüren BrandZ, bir marka değeri veritabanıdır. Birlerce markayı karşılaştırır, verilerle istatistiksel sonuçlar ortaya koyar. Şirket, her yıl düzenli olarak da 'Dünyanın En Değerli Markalar' listesini açıklar. Listeyi en son verilerle yeniden hazırlayan ve kamuoyu ile paylaşan BrandZ, geçtiğimiz yıl listenin 48. sırasında yer alan Huawei'yi, bu yıl bir sıra yükselterek 47. sıraya aldı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Huawei, dört yıldır ilk elli içerisinde olduklarının altını çizerek önümüzdeki dönemlerde listenin daha da üst sıralarına çıkmak için gereken tüm çalışmaların büyük bir kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Bu liste, Huawei'nin son bir yıl içerisinde büyüdüğünü gösteren tek liste de değil. Amerika merkezli International Data Corporation (IDC) isimli bir araştırma şirketi de yayımladığı son 'Dünya Çapında Mobil Cihazlar' raporunda Huawei'nin, yıllık olarak yüzde 50'den fazla teslimat artırdığını belirterek bunu başaran tek şirket olduğunu belirtmişti. Aynı raporda dünya genelindeki mobil cihaz pazarının yüzde 19'una Huawei'nin sahip olduğu ve 2019'un ilk çeyreğinde de sevkiyat hacmini artıran tek şirketin Huawei olduğu belirtildi.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/huawei-dunyanin-en-degerli-47nci-markasi-oldu,LdXp29Og0EuJyBsV5uYYbw
30
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
5
2
1
0