Huawei'den Açıklama: Yeni İşletim Sistemimiz Artık Yayınlanma Aşamasında

91
33
8
7
2
Google’ın Huawei’yi Android ekosisteminin dışına atmasından sonra Çinli şirket, kendi işletim sistemini çıkarma yoluna gitmişti. Şirketin bir yetkilisinin iddiasına göre HongMeng, şu an Çin’de test ediliyor.

Çinli teknoloji devi Huawei’den üst düzey bir yetkili, perşembe günü yaptığı açıklamada ABD’li işletim sistemi Android’in yerine geçecek olan HongMengOS’un yayınlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Huawei Technologies Halkla İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Andrew Williamson, bir röportajda şirketin HongMeng’i büyük ihtimalle markalaştıracağını belirtmişti. Bu da Çin içerisinde milyonlarca cihazda işletim sisteminin görülmesi anlamına geliyor.

ABD Başkanı Trump yönetiminin geçtiğimiz ay içerisinde Huawei’yi kara listeye koymasının sonucunda ABD menşeli şirketlerin Çin’li şirketlerle devletten izinsiz ticaret yapmaları yasaklanmıştı. Bu şirketlerin başında da Android işletim sisteminin başındaki isim Google ve Huawei telefonlarda da kullanılan Android işletim sisteminin geliştiricisi Alphabet geliyordu.

Huawei’nin gelir beklentilerinden de söz eden Williamson, 2019’daki gelir artışının %20 oranında olacağını tahmin ettiğini de belirtti.

Son olarak birçok sosyal mecrada işletim sisteminin güvenlik tehditleri barındırdığını belirten yorumlar da Huawei tarafınca yalanlandı.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/huawei-hongmeng-android-replacement-os-mobiles-tablets-2053023
91
33
8
7
2
Emoji İle Tepki Ver
91
33
8
7
2