Huawei Nova 6 SE’de iPhone 11 Pro Etkisini Gösteren Fotoğraflar

47
23
20
13
5
Huawei, 5 Aralık’ta yeni Nova 6 5G’yi tanıtacak. Ortaya çıkan bilgiler, o gün tanıtılacak tek Nova 6 modelinin 5G varyantı olmayabileceğini gösteriyor.

5 Aralık günü akıllı telefon üreticileri açısından dolu dolu geçecek bir gün gibi duruyor. Aynı gün içerisinde hem Huawei, Nova 6 5G’yi tanıtacak hem de HMD Global, yeni Nokia telefonuyla karşımıza çıkacak. Yeni bir sızıntıya göre o gün karşımıza çıkacak tek Huawei telefon Nova 6 5G olmayabilir.

Nova 6 SE adlı bir telefonun görüntüleri ve teknik özellikleri ortaya çıktı. Telefonda iPhone 11 Pro esintileri kendini belli ediyor. Yeni telefona ilişkin bilgiler hem Huawei Club hem de Teme adlı kullanıcılar tarafından Twitter’da paylaşıldı. Her iki hesap da Huawei ve Honor ile ilgili isabetli sızıntı haberleriyle biliniyor. 

Kare kamera modüllü ve 4 kameralı Huawei Nova 6 SE:

nova 6 se

Huawei Nova 6 SE, isminde SE eki bulunan ikinci Huawei telefon olacak. İsminde SE bulunan ilk telefon, 2018’de çıkan Huawei Mate SE idi ve daha sonra Honor 7X adını almıştı. Yine de SE ismini ilk kullanan firma Huawei değil. 2016 yılında iPhone SE ile Apple, bu takıya isminde yer veren ilk firma olmuştu. 

Cihazın Apple’dan aldığı tek şey isim takısı değil. Cihazın tasarımı da iPhone 11 Pro’ya oldukça benziyor. iPhone 11 Pro da Huawei Mate 20’ye benzemekle itham ediliyordu, yani bir nevi durumlar eşitlenmiş oluyor. Bu telefonda iPhone’dan farklı olarak arkada 4 kamera var ve flash ışığı kameralardan ayrı konumlandırılmış durumda. 

Ön tarafta ise ekranın sol üstünde bir kamera deliği yer alıyor. Muhtemelen LCD ekranlı telefonun yan tarafında ise parmak izi sensörü yer alıyor. Bu sensör açma kapama düğmesi olarak da kullanılıyor. 

Nova 6 SE teknik özellikleri:

nova 6 se teknik özellikler

Elbette ki bu sızıntıların yanlış çıkma ihtimali her zaman var. Resmi bir açıklama gelene kadar kesin bir şey söyleme zor ancak sızıntılar doğruysa telefon Kirin 810 işlemci ile gelecek. Bu da orta seviye bir telefonla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Şarj konusunda ise Huawei Mate 30’da da bulunan 40 W hızlı şarj teknolojisini bu telefonda da göreceğiz. 

Telefonun diğer özellikleri bilinmiyor. Muhtemelen cihazda 5G bağlantı desteği bulunmayacak. Huawei’nin yeni cihazı beklendiği kadar büyük bir sürpriz olacak mı hep beraber göreceğiz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/11/24/leaked-reveals-huawei-nova-6-se-is-inspired-by-the-iphone-11-pro/
47
23
20
13
5
Emoji İle Tepki Ver
47
23
20
13
5