Hurda Malzemelerden Drone Yapan Genç 'TEKNOFEST'e Katılacak

48
6
5
3
0
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Bedran Tüner, ilçedeki hurdacılardan topladığı malzemelerle çalışan bir drone yapmayı başardı. 4 kilogramlık yük taşıyabilen drone, 30 dakika boyunca havada kalabiliyor. Tüner, yaptığı drone'u TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye'ye duyurma imkanı bulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı liderliğinde düzenlenen, pek çok bakanlığın ve Türkiye'nin önde gelen teknoloji üreticilerinin destek verdiği "TEKNOFEST" etkinliğiyle İstanbullular, 22 Eylül tarihine kadar hem havacılığa hem de teknolojik yeniliklere doyacaklar.

Tüm bunlara ek olarak TEKNOFEST, çeşitli amatör dehalara da, yaptıkları projeleri tanıtma fırsatı verecek. Bu amatör dehalar arasında topladığı hurda malzemelerle drone yapmayı başaran Bedran Tüner de buluyor.

Bedran Tüner

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşamını sürdüren Tüner, ilçedeki hurdacıları bir bir gezerek topladığı malzemelerde 4 kilogramlık bir malzemeyi taşıyabilen ve 30 dakika boyunca havada kalabilen drone'un geliştirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, ilçe halkının girişimci ve kalkınmaya hazır bir yapısının olduğunu söyleyerek bu tür yeteneklerin gün yüzüne çıkartılması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Akbıyık, bölgede çok sayıda yetenekli insanın olduğunu söyleyerek, bu tarz yeteneklere destek verilmesi halinde ortaya çok daha iyi işler koyacaklarından emin olduğunu belirtti.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/hurdadan-drone-yapan-genc-teknofeste-katiliyor,YM_tU_2mZUCcyX053NBYMQ
48
6
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
48
6
5
3
0