Hyperloop, Geleceğin Ulaşım Teknolojisini Ortaya Çıkaran Yarışmasını Genişletecek

10
2
1
1
1
Elon Musk'ın havası alınmış bir tüneldeki ulaşım ağı Hyperloop için düzenlenen yarışmalarının kapsamı genişliyor. Bugüne kadar düz olarak yapılan tasarım yarışmaları gelecek yıl yerini, 10 kilometrelik eğimli bir tünele bırakacak.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX ile ilgili çalışmalarının yanı sıra bir ulaşım ağı üzerinde de çalışıyor. Hyperloop olarak adlandırılan bu sistem, havası tamamen alınmış alınmış olan bir tüpte, özel olarak yerleştirilen mıknatısların etkisi sonucunda bir trenin, yerden yaklaşık 10 santimetre yükseklikte hareket etmesi anlamına geliyor. Teoride Hyperloop, sürtünmenin olmadığı bir ortamda, saatte 1.000 kilometre hızla gidebilecek kapasiteye sahip. 500 kilometrelik bu ulaşım ağının maliyetininse 21 milyar dolar olması bekleniyor.

Elon Musk konuyla ilgili olarak dört yıldır, mühendislik öğrencilerini kapsayan yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmalarda projeyle ilgili tasarımlar ve bu tasarımların testleri yapılıyor. Ancak Musk'ın yaptığı açıklamalara göre bu yarışmanın kapsamı, önümüzdeki yıl biraz değişecek.

Elon Musk'ın dün, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara göre gelecek yıl yapılacak olan yarışmalar, düz bir tünel yerine eğimli bir tünel üzerinde yapılacak. Öğrencilerden, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda eğimli bir yapıya sahip olan bir tünel yapılması istenecek ve geliştirilecek olan tasarımlar test edilecek.

Aslında bu yarışmanın kapsamıyla ilgili değişiklikler, ilk kez yarışma sırasında dillendirilmişti. Elon Musk soru cevap etkinliklerinde, bu yarışmayı biraz genişletmek istediğini ancak bunun 3 yıl sonra olduğunu dillendirmişti. Ancak görünen o ki, Elon Musk konuyla ilgili olarak elini çabuk tutmuşa benziyor.

Musk ayrıca yeni bir yarışma başlatmayı da planlıyor. Bu yarışma da bir tünelin yapım aşamasıyla ilgili. Mevcut tünel açma sistemlerini değerlendiren Musk, tünel açmanın düşünüldüğünden daha zor olduğunu ifade etti ve bir tünel açma yarışmasının kendisini heyecanlandırdığını açıkladı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/07/21/elon-musk-says-next-hyperloop-competition-will-be-in-a-six-mile-curved-tunnel/
10
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
1
1