Hyundai, Katlanabilir Elektrikli Scooterına Ait Bir Tanıtım Videosu Yayınladı

24
2
2
1
0
Hyundai, geleceğin araçları olduğunu düşündüğü yeni katlanabilir elektrikli scooterına ait bir tanıtım videosu yayınladı.

Elektrikli araçlar, son zamanların dikkat çeken ürünleri arasında yer alıyor. Giderek artan elektrikli araç furyasına bir farklılık getiren Hyundai, 2017 yılında ilk elektrikli scooterı olan “Ioniq”i tanıtmıştı. Bu araç, ilk tanıtıldığı tarihten beri oldukça konuşulmuştu. Aradan geçen 2 yıllık zaman dilimindeyse Hyundai, elektrikli scooter konseptini geliştirmek için çalıştı ve nihayetinde bu çalışmalarının sonucunu yeni bir ürün ile sundu.

Diğer lüks olanakların yanı sıra Hyundai, yeni nesil araçlarında, elektrikli scooterların araçların içinde depolandığı bir dünya inşa etmeyi hedefliyordu. Aşağıdaki videoda da görüldüğü gibi scootera ait parçalar ve şarj cihazları, güvenlik standartlarına müdahale etmediği sürece, aracın çok sayıda farklı yerinde taşınabiliyor. Şarj cepleri de diyebileceğimiz bu alanlar, yaklaşık olarak 8kg ağırlığında olan bu katlanabilir scooterları rahatça depolayabiliyor.

Yeni elektrikli scooter'ın özellikleri:

Scooterın özelliklerine gelecek olursak; 10,5 Ah (10.500 mAh) lityum bataryaya sahip yeni modelin önceki konsept ile arasındaki en büyük değişiklik, önden çekişli sürüşten arkadan çekişli sürüşe geçilmiş olması diyebiliriz. Hyundai, ağırlığın arkaya taşınmasının dengeye ve güvenliğe yardımcı olduğunu söylüyor.

Bunların yanı sıra bu elektrikli araç, saatte 20 km hıza ulaşabiliyor ve tek bir şarjla 20 km’ye kadar yol gidebiliyor. Tasarım ve ağırlığına bakacak olursak scooter, 7.7 kg ağırlığa ve aracı son derece taşınabilir hale getiren üçe katlamalı bir tasarıma sahip. Scooter, aynı zamanda hız ve batarya durumu gibi birçok bilgiyi gösteren dijital bir ekranı barındırıyor.

Hyundai Elektrikli Scooter

Scooter ayrıca, pürüzlü yüzeylerde daha yumuşak bir sürüş için ön tekerlek süspansiyonu, gece görüşü için led farlar ve iki arka lambaya sahip. Ayrıca, gelecekte eklenmesi muhtemel görülen bir özellik olan rejeneratif frenlemenin, scooter'ın menzilini 1,6 km’ye arttırabileceği söyleniyor.

Kişisel elektrikli scooter, şehir merkezlerinde tıkanıklığı ve emisyonu azaltmayı hedefliyor. Araçların ne zaman piyasaya sürüleceği ya da fiyatlandırması hakkındaysa henüz bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/08/27/hyundai-folding-electric-scooter/
24
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
2
2
1
0