Yenilenmiş Yüzüyle 2022 Hyundai Kona Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

36
14
9
5
4
SUV sınıfı otomobiller arasında kendine has yenilikçi tarzıyla dikkat çekmeyi başaran bir model olan Hyundai Kona, etkileyici bir sürüş performansına ve geliştirilmiş sürücü sistemlerine sahip. Gelin Hyundai Kona öne çıkan özelliklerine ve bu modelin 2022 fiyat listesine yakından bakalım.

Güney Kore merkezli bir otomobil firması olan Hyundai, uzun yıllardır tasarladığı modeller ile otomobilseverlerin dikkatini çekmeyi başaran markalar arasında. Firmanın en yeni modellerinden olan Hyundai Kona, SUV sınıfının en yenilikçi tasarımlarından birine sahip. Cesur olarak tanımlanan Hyundai Kona, aynı zamanda günümüz teknolojisine uygun sistemler ve yüksek sürüş performansı sunuyor.

Hyundai mühendisleri, Hyundai Kona modelini tasarlarken hem SUV sınıfı özelliklerinden ödün vermemeyi hem de benzersiz bir tasarım yapmayı hedeflemişler. Ortaya çıkan atletik dış gövde yapısı, tam olarak istediklerini başardıklarının en büyük kanıtı. Kaput altını da unutmayan mühendisler, ortaya pek çok otomobilseverin gönlünü fetheden bir model çıkarmışlar. Gelin Hyundai Kona öne çıkan özelliklerine ve bu modelin 2022 fiyat listesine yakından bakalım.

Hyundai Kona tasarımı, özellikleri ve fiyatı: 

Tasarım: Cesur ve atletik dış tasarım özelliklerine sahip

Hyundai Kona

Hyundai, Kona için her zaman türünün tek örneği demiştir. Yenilenen ve geliştirilen dış tasarım özelliklerine baktığımız zaman bu tanımın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Son tasarım güncellemeleri ile Hyundai Kona, artık çok daha modern ve atletik bir görünüme sahip. Elbette, SUV özelliklerini korumayı başararak böyle bir yenilik yapıyor.

16 inçlik alaşımlı jantlara sahip olan Hyundai Kona; duman gri, siyah, orman yeşili, manyetik kırmızı, alev kırmızı, aytaşı gri, okyanus mavi, siber gri metalik, seramik mavi, atlas beyaz gibi benzersiz renk seçeneklerine sahip. Tüm bu renk seçenekleri Hyundai Kona’nın atletik gövde yapısını daha da çekici hale getiriyor.

Aerodinamik girişleri ile hava akışını kolaylaştıran koruma plakası alt hava girişini çevreliyor. Ana ön ızgaranın etrafında bulunan parlak yüzey, tüm renk seçenekleri ile uyumlu bir görüntü sunuyor. Hyundai Kona’ya yandan baktığınız zaman keskin gövde çizgilerinin sportif bir görünüm kazandırdığı dikkatinizi çekecek. 

Hyundai Kona, çok daha dinamik bir görüntü için yükselen omuz çizgilerine sahip. Modelin arka tamponu ve sportif difüzörü, genel tasarım yapısını tamamlayan ince şıklıklarla dolu. Ufak dokunuşlar sayesinde araç, 360 derecelik bir tasarım zenginliği sunuyor. Elbette aracın LED gündüz sürüş farkları da unutulmadı ve ikonik far detayları zenginleştirilerek tasarımın kusursuz olması sağlandı. 

Performans: 120 PS güç ve yedi vitesli çift kavramalı şanzıman

Hyundai Kona

Hyundai Kona, benzersiz bir dış gövde tasarımından çok daha fazlasını sunuyor. Dizel motor ile birlikte sahip olduğu 48V hafif hibrit sistem sayesinde hem çok daha tasarruflu bir yakıt tüketimi sağlıyor hem de düşük emisyon değerleri ile doğayı koruyor. Hyundai Kona, 1.0 T-GDi benzinli motor ve 1.6 T-GDi benzinli motor seçeneklerine sahip. 

1.0 T-GDi benzinli motor 120 PS gücünde ve yedi vitesli çift kavramalı şanzıman seçeneğine sahip. 1.6 T-GDi benzinli motor ise tam 198 PS gücünde. Çok daha sportif bir sürüş deneyimi sağlayan motor, yumuşak geçişli çift kavramalı şanzıman seçeneğine sahip. Her iki motor seçeneği de Hyundai Kona sürücülerine benzersiz birer sürüş deneyimi ile birlikte tasarruflu yakıt tüketimi ve yüksek performans sunmayı hedefliyor. 

Güvenlik: 'SmartSense' sürüş destek sistemi 

Hyundai Kona

Hyundai Kona, günümüz dünyasının ihtiyaçlarına uygun en son otomobil teknolojileri ile donatılmış bir model. Hyundai SmartSense adı verilen bir gelişmiş sürücü destek sistemine sahip olan Hyundai Kona, sürücünün ve yolcuların güvenliğini ön planda tutan gelişmiş aktif güvenlik özellikleri ile öne çıkıyor.

Bu aktif güvenlik özelliklerinden bir tanesi olan ön çarpışma önleme yardımcısı, aracın önündeki yolu anlık olarak tarıyor. Tarama sonucunda öndeki aracın ani fren yaptığını hissettiği zaman sürücü dokunmaksızın otomatik olarak fren yapıyor. Şerit takip yardımı sistemi, 180 km/s hızda bile anlık olarak şerit takibi yapıyor ve aracın bir an olsun kendi şeridinden çıkmamasını sağlıyor. 

Hyundai Kona, konfor konusunda en estetik çözümlere sahip modellerden bir tanesi. Elektronik park freninin orta konsolda yer alıyor olması hem rahat bir kullanım hem de şık bir görünüm sağlıyor. 7 ileri çift kavramalı şanzıman, direksiyondan kumandalı vites kulakçıkları ile kontrol edilebiliyor. Yani üstün sürüş performansı, her an parmaklarınızın ucunda. 

Hyundai Kona aynı zamanda pek çok farklı aksesuar seçeneği ile birlikte geliyor. Araç içi aydınlatma, bagaj havuzu, bagaj kapağı çıtası, çelik bar, elbise askısı, kapı eşiği gibi Hyundai tarafından Kona için özel olarak geliştirilmiş aksesuar seçenekleri sayesinde aracınızın çok daha kullanışlı olmasını sağlayabilirsiniz. 

Daha farklı ve dinamik bir tasarıma sahip: Hyundai Kona N Line

Hyundai Kona n line

Hyundai Kona modelinin çok daha sportif bir versiyonu olan Hyundai Kona N Line’dan bahsetmemek olmaz. Motor sporlarından ilham alınarak geliştirilen N Line; çok daha büyük hava girişleri, çamurluk kaplamaları, ızgara üzerine yerleştirilen kaput çizgisi ve benzersiz rüzgar deflektörü sayesinde hem çok daha güçlü hem de çok daha sportif bir dış gövde tasarımı sunuyor.

Hyundai Kona N Line 18 inçlik alaşım jantları ve sportif tasarım detaylarıyla dikkat çekiyor. Yolu saran bir görünüme sahip dinamik tampon tasarımı, gövdeyle aynı renkteki kaplamalar, yeni marşpiyel ve özel N Line amblemi benzersiz bir tarz sunuyor. 18 inçlik alaşım jantların elmas kesim olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Hyundai Kona N Line dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da sportif detaylarla donatıldı. Koltuklar, kırmızı dikişler ve metal pedallar; N logosu bulunan direksiyon simidi ve vites kolu ile tamamlandı. Deri direksiyon simidi ve özel dikiş detaylarıyla zenginleştirilmiş vites kolu; yalnızca sportif bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda sürüşün her anında çok daha keyifli bir kavrama deneyimi sunuyor. 

Hyundai Kona teknik özellikleri ve yakıt tüketimi:

  • 1.0 T-GDI 7 İleri DCT Style - 2022 / 1.6 T-GDI 7 ileri DCT Smart - 2021 motor seçenekleri
  • 998 cc motor hacmi
  • 180 km/sa maksimum hız
  • 120 PS maksimum güç
  • 200 N.m tork gücü
  • 11 0-100 km/s hızlanma
  • 3 silindir
  • 12 valf
  • 7,4 litre şehir içi yakıt tüketimi
  • 6.5 litre şehir dışı yakıt tüketimi
  • 50 lt yakıt deposu
  • 4205 mm uzunluk
  • 1800 mm genişlik
  • 1550 mm yükseklik
  • 2600 mm dingil mesafesi
  • 374 lt bagaj hacmi

Hyundai Kona fiyatı:

  • 1.0 T-GDI 120 PS Style, Benzin, DCT şanzıman: 516.850 TL
    • Metalik/Sedefli Renk Opsiyon Fiyatı 3.100 TL.

SUV sınıfı özelliklerine benzersiz yenilikler ekleyen Hyundai Kona öne çıkan özelliklerinden ve 2022 fiyat listesinden bahsettik. Hyundai Kona modeli hakkında düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.hyundai.com/tr/tr/arac-modelleri/kona/one-cikanlar#none
36
14
9
5
4
Emoji İle Tepki Ver
36
14
9
5
4