Hyundai, Otonom Araç Sektörüne Giriş İçin Dev Bir Adım Attı

12
4
3
2
0
Günümüzde otonom araçlar hakkında birçok çalışma mevcut. Sektördeki şirketler ise bu araçları yollarda kullanmak için harekete geçmiş durumda. Hyundai de otonom araç üreten şirketlerin arasına adını yazdırmaya hazırlanıyor.

Hyundai, otonom araç stratejisi konusunda ciddileşiyor gibi görünüyor. Koreli otomobil üreticisi, sürücü olmadan kendi kendine giden otonom araçlar geliştirmek için Aptiv ile ortak bir girişim yaptı. Şirket, sistemlerini 2020'de test etmeye başlayacak ve 2022'de otonom taksileri, filoları ve diğer otomobil üreticileri için hazır platformları piyasaya sürecek.

Ortaklık, Aptiv'in Boston'daki yöneticisi Karl Lagnemma tarafından yönetilecek ancak şirket, yarı yarıya iki tarafa da ait olacak. Aptiv; ortaklığa sürücüsüz araç teknolojisini, fikri mülkiyet haklarını ve yaklaşık 700 çalışanını getirecek; Hyundai ise araç mühendisliği ve Ar-Ge becerilerine katkıda bulunacak.

Ortaklıktan iki taraf da kârlı çıkacak:

hyundai

Her iki şirketin de bir ortaklık kurma konusunda açık teşvikleri var. Hyundai ise otonom donanımı geliştiren Ford, Volvo ve diğer otomobil üreticileri ile sert bir savaşın ortasında bulunuyor. Şirket, kendi projelerini geliştirirken Aptiv de işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir.

Bu ortaklık, aynı zamanda Aptiv için de farklı bir girişim. Bugüne kadar Lyft ile olan ortaklıklarıyla tanınıyorken şimdi ortakları arasında bir otomotiv devi var ve bu, dünyadaki birçok otomobilde Aptiv sistemleri kullanılmasına zemin hazırlayabilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/23/hyundai-and-aptiv-self-driving-venture/?guccounter=1
12
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
2
0