İçişleri Bakanlığı: Yılbaşından Beri 14 Bin Sosyal Medya Hesabı Hakkında Çalışma Yapıldı

55
17
6
0
0
İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2020’den itibaren terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen 6 bin 743 sosyal medya kullanıcısı hakkında adli işlem yapıldığı, ayrıca 14 bin 186 hesap üzerinde de çalışmalar olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı, 2020’nin başından beri sosyal medyada kaç hesap üzerinde işlem yapıldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 1 Ocak 2020’den itibaren 6 bin 743 sosyal medya kullanıcısı hakkında adli işlem yapıldı, ayrıca 14 bin 186 hesap hakkında da çalışma yapıldığı belirtildi.

Sosyal medyaya yönelik yılbaşından beri yapılan işlemlerle alakalı açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, “Terör örgütü propagandası yaptığı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği veya aşağıladığı, toplumu korku ve paniğe sürüklediği, yalan belge yayımlayarak algı operasyonu gerçekleştirdiği ve provokatif paylaşımda bulunduğu” gerekçesiyle toplamda 6 bin 743 sosyal medya kullanıcısı hakkında adli işlem yaptıklarını belirtti. İşlem yapılan bu hesaplara ait kullanıcıların “FETÖ, PKK ve IŞİD” terör örgütlerine bağlı olarak faaliyet yürüttükleri açıklandı.

14 binden fazla hesap üzerinde çalışma yapıldı

Bakanlık, terör örgütleriyle bağlantılı hesaplar dışında “yalan belge yayımlayarak algı operasyonu ve provokatif paylaşım yaptığı” iddia edilen 14 bin 186 hesap üzerinde  de çalışmalar yapıldığını belirtti. Açıklamada, “Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri’nin internet ortamını 7/24 esasına göre sanal devriyenin yakından takip ettiği” ifade edildi.

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren sosyal medya yasasıyla birlikte Twitter, Facebook, Instagram, TikTok gibi platformlara bir dizi yaptırım ve yükümlülükleri getirebilmenin önü açılmıştı. Bu yasayla da özellikle terör örgütlerine bağlı faaliyet yürüten hesaplara yönelik yaptırımların daha kolay bir şekilde alınabilmesi isteniyor.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/icisleri-bakanligi-yilbasindan-bu-yana-14-bin-hesap-hakkinda-calisma-yapildi-311982
55
17
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
55
17
6
0
0