İddia: Aslan Kral, Gişede Avengers: Endgame'i Geride Bırakabilir

57
10
8
3
2
Bir analiste göre uzun süre sonra yeniden sinema salonlarına gelecek olan Aslan Kral (The Lion King), Avengers: Endgame'den daha yüksek hasılat elde edebilir.

Önümüzdeki dört ay, Disney’in 2019’daki en parlak dönemi olacak. Şirket, art arda vizyona sokacağı Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4 ve The Lion King filmleri ile tüm dünyada sinema salonlarını ağzına kadar dolduracak. Avengers: Endgame’in gişede dudak uçuklatan bir gelir elde etmesi sürpriz olmayacak ancak Disney’in en büyük gişe geliri Avengers: Endgame’den olmayabilir.

Exhibitor Relation Co. kıdemli analisti Jeff Bock, Disney’in önümüzdeki aylarda vizyona sokacağı filmler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bock, Avengers: Endgame’in dünya çapında gişe rekorlarını peş peşe kıracağını dile getirirken, yeniden beyaz perdeye taşınacak olması büyük heyecan yaratan The Lion King’in Endgame’in rekorlarını altüst edebileceğini belirtti.

Bock’a göre The Lion King gibi uzun süre sonra yeniden sinemalara gelecek olan yapımlar, insanların nostaljik hislerine hitap ettiğinden ilgi çekiyor. Bu nedenle 2019 yılı içinde Avengers: Endgame’den daha fazla izlenecek bir film varsa bunun Jon Favreau tarafından yönetilen The Lion King olmaması için hiçbir neden yok. Yine de Jeff Bock, The Lion King’in Avengers: Endgame’i geride bırakmasının yalnızca bir ihtimal olduğunun altını çiziyor.

Avengers: Endgame, ön siparişe açılan biletlerinin kısa sürede tükenmesi ile gişede büyük bir başarı yakalayacağının sinyalini verdi. Ayrıca tahminlere göre Endgame, tüm zamanların en iyi açılış haftasonu hasılatına da erişecek. The Lion King için bu denli iddialı tahminlerde bulunulmuyor ancak Jeff Bock, Endgame’i geride bırakamasa bile The Lion King’in tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasında yer alacağını söylüyor.

Kaynak : https://comicbook.com/marvel/2019/04/21/lion-king-box-office-could-rival-avengers-endgame/
57
10
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
57
10
8
3
2