İki 3D Yazıcı Robotun İşbirliğini Gösteren Video

12
2
1
1
0
İki 3D Yazıcı Robotun İşbirliğini Gösteren Video
AMBOTS, Twitter hesabından iki 3D yazıcı robotun aynı baskı üzerinde birlikte çalıştıklarını gösteren bir video yayımladı.

Bir 3D yazıcıyı bir robot olarak platformda çalıştırmak ilginç olsa da büyük bir nesneyi birlikte senkronize olarak basan iki robotu görmek daha etkileyici. AMBOTS, Twitter'da bunu gösteren bir video yayımladı.

Videodaki robotlar çok yönlü tekerleklere sahipler ve eklemli yapıya sahip SCARA robotlar oldukları görülüyor. Ayrıca konumlandırmaya yardımcı olmak için bir çeşit aktif masa üstü ile etkileşime giriyor gibi görünüyorlar. AMBOTS, aynı fikrin toplama ve yerleştirme gibi montaj işleri ve diğer benzer işler için kullanılabileceğini ve videonun kooperatif 3D baskı için kesinlikle bir konsept kanıtı olduğunu iddia ediyor.

Standart 3 boyutlu yazıcılardan daha özgür bir yapıya sahip olan SCARA robotlar, çok daha büyük bir alanda model üretebiliyorlar. Bu teknolojinin önümüzdeki yıllarda çok daha fazla 3D robotun aynı anda tek bir proje için çalışmasının da önünü açtığı düşünülüyor. 

Kaynak : https://hackaday.com/2019/04/20/watch-these-two-robots-cooperate-on-a-3d-print/
12
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
1
0