İki Hırsızın Sadece 30 Saniyede Tesla'yı Hacklediği Video

49
21
9
7
1
İki Hırsızın Sadece 30 Saniyede Tesla'yı Hacklediği Video
Elektrikli araçlar kullanıcısına sunduğu fırsatlar ve kolaylıklarla orta vadede yollarda sık rastlayabileceğimiz araçlar olabilirler. Peki bu araçlar ne kadar güvenli? Elektrikli otomobil denilince akla ilk gelen firmalardan olan Tesla’nın bir aracının sadece 30 saniye içerisinde hacklendiğini ve çalındığını gösteren bir video ortaya çıktı.

Akıllı ev güvenlik sistemi tarafından kaydedilen bir video, Birleşik Krallık’taki iki hırsızın bir Tesla’yı kaçırma anını kaydetti. Hırsızların Tesla’yı hacklemesi ve kaçırması ise sadece otuz saniye sürdü. Görüntüde, hırsızlardan bir tanesinin iki eliyle de kablolar tutarak göğsündeki sırt çantasıyla evin kapısının önüne yaklaştığı görülüyor. Hırsızlardan ikincisi ise kapılar açılınca içeri girmek için aracın yanında duruyor.

Hack saldırısı

Business Insider’da yer alan habere göre hırsızlar, Tesla’yı kandırmak için sık kullanılan bir yönteme başvuruyor. Hırsızlar tarafından kullanılan bu yöntemde araç, hırsızların elinde doğru anahtar olduğunu sanıyor. Hırsızlardan bir tanesinin elindeki kablo, gerçek araba anahtarından yayılan “dost” sinyalini aktarıyor ki bu olayda muhtemelen gerçek anahtar kapının önünde bulunuyor.

Bu yöntemin çalışmasının sebebi ise Tesla’da yer alan “pasif giriş” özelliği. Bu özellik sayesinde aracın sahibi araca doğru yaklaşınca arabanın kilitleri açılıyor.

Şifre koruması

Bu videonun ne kadar doğru olduğu da bilinmiyor çünkü haberin yer aldığı kaynaklardan olan Business Insider ve Daily Mail videoyu henüz doğrulayabilmiş değil. Ancak geçmişte de Tesla sahiplerinin dikkatli olması gerektiğini gösteren bu tarz örnekler yaşanmıştı.

Bu tarz durumlara karşı Tesla, geçtiğimiz sene dört haneli opsiyonel PIN şifresini duyurmuştu. Bu özellik sayesinde aracın dokunmatik ekranına doğru şifre girilmeden araç hareket ettirilemiyordu. Bu olayda araçta PIN şifresinin kullanılıp kullanılmadığı da bilinmiyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/uk-thieves-hacked-stole-tesla
49
21
9
7
1
Emoji İle Tepki Ver
49
21
9
7
1