Tesla, Otomobillerin Batarya Kapasitesini Düşürdüğünü Doğruladı

26
14
5
4
3
Piyasaya sürdüğü elektrikli otomobilleriyle ön plana çıkan Tesla, bu kez batarya kapasitesinin bilinçli olarak düşürülmesi nedeniyle mahkemeye verildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tesla, iddiaları doğrularken bu durumdan çok küçük bir kullanıcı kitlesinin etkilendiğini belirtti.

Elektrikli motorlu otomobilleriyle sektörüne damgasını vuran Tesla, şimdilerdeyse bir davayla karşı karşıya. Eski model bir Tesla X ve Tesla S aracı bulunan bir kişi, şirketin eski otomobillerde batarya kapasitesini bilerek düşürdüğünü iddia ederek dev şirkete dava açtı. 

Üstelik bu dava, Tesla'yla ilgili ilk şikâyet değil. Pek çok eski model Tesla araç sahibi de benzer durumlardan şikâyetçi. Araç sahiplerinin iddialarına göre Tesla, eski model otomobillerin menzilini yaklaşık 60 kilometre düşürmüş durumda.

'Mezilin düşürülmesinin nedeni, batarya ömrünü uzatmak':

tesla

Şirketten davacı olan müşteriye göre Tesla, böyle bir tavrı problem çıkaran araçları geri çağırmamak için sergiliyor. Tesla ile ilgili yapılan şikâyetlerde de özellikle Model S ve Model X'lerde bu sorunun yaşandığı ifade ediliyor. 2014 model Tesla Model S 85 sahibi olan bir kullanıcı, batarya kapasitesinin 8 kW saat düştüğünü ve bu durumu şirkete bildirmesiyle bu durumun normal olduğunun söylendiğini ifade ediyor. 

Konuyla ilgili olarak Tesla'dan da açıklama gecikmedi. Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamalarda kimi araçların batarya ömrünü uzatmak için böyle bir yöntemin tercih edildiği kabul edildi. Tesla, açıklamalarında Model S ve Model X için sunulan ve batarya ömrünü uzatmaya yarayan bir yazılım güncellemesinden sonra çok küçük bir kullanıcı kitlesinin bu durumdan etkilendiği açıkladı.

Tesla, bunu yapan ilk firma değil:

Geçtiğimiz dönemlerde de farklı sektörlerdeki farklı şirketler, kimi zaman batarya kapasitesini kimi zamansa işlemci performansını düşürerek bu modellerle ilgili yaşanabilecek sorunlardan adeta kaçmaya çalışmışlardı. Bu kez bir otomobil üreticisinin böyle bir skandala imza atmasıysa müşteriler tarafından çok da kabul görmeyecekmiş gibi görünüyor.

Tesla'nın mahkeme süreci aktif olarak başlamış durumda ancak şirket, yaptığı açıklamalarla durumu kabul etmiş gibi görünüyor. Davanın seyrinin nasıl olacağı ve nasıl sonuçlanacağı hakkında herhangi bir yorum yapmak mümkün görünmüyor ancak yaşanan bu skandal olay, uzunca bir süre daha konuşulacağa benziyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/365412/tesla-batarya-menzili-iddiasi
26
14
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
26
14
5
4
3