İklim Aktivisti Greta Thunberg’in Adı, Bir Böceğe Verildi

92
29
6
3
2
İklim değişikliği konusundaki açıklamaları ile gündeme yerleşen iklim aktivisti Greta Thunberg’in adı bir böcek türüne verildi. Bilim insanları, isimlendirilmemiş bir böceğe Nelloptodes gretae ismini verdiler.

Londra Doğa Tarihi Müzesi’nde bulunan daha önce isimlendirilmemiş bir böceğe bilim insanları, iklim aktivisti Great Thunberg’in isminin verilmesini önerdiler. Bilim insanları, Greta’nın küresel farkındalık yaratmadaki “olağanüstü katkısını” onurlandırmak için isminin böcek türüne verilmesini önerdiler. 

Gözleri ve kanatları olmayan, eklem bacaklı ve 1 mm’den daha küçük böcek, dünyanın en küçük böceklerinden olan Ptiliidae ailesine üye. Küçük böcek 1965 yılında Nairobi, Kenya’da İngiliz doğa bilimci Dr.William C. Block tarafından bulundu. Block’un koleksiyonu 1978’de Londra Doğa Tarihi Müzesine bağışlandı. 

Doğa Tarihi Müzesi’ndeki koleksiyonları inceleyen Dr.Michael Darby, isimsiz olan koleksiyonu farketti. Dr.Michael Darby, Greta’nın isminin bu böceğe verilmesine önerdi. Darby, gençlerin çevre kampanyalarından çok etkilendiğini açıkladı.

Nelloptodes gretae

Dr.Michael Darby’nin önerisi üzerine böceğe Nelloptodes gretae ismi verildi. Müzenin böceklerden sorumlu kıdemli küratörü Dr.Max Barclay, “Keşfedilmemiş türlerin, biyoçeşitlilik kaybı nedeniyle bile onları isimlendirmeden önce her zaman kaybedilmesi muhtemel. Bu nedenle doğal dünyayı savunmak ve savunmasız türleri korumak için çok uğraşan birisinin ardından en yeni keşiflerden birini adlandırmak uygun olur” dedi. 

Bir canlı türüne ilk defa bir insanın ismi verilmiyor. Bob Marley’in ismini taşıyan Gnathia marleyi isimli bir parazit, Richard Dawkins’in adını taşıyan Dawkinsia isimli bir balık cinsi de var. İklim aktivisti Greta Thunberg’in de adı bundan sonra bir böcek türünde yaşayacak. 

Kaynak : https://www.siliconrepublic.com/innovation/greta-thunberg-beetle-species
92
29
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
92
29
6
3
2