İngiltere'de Polis Kamerası Sistemi Başlıyor!

0
0
0
0
0
Hali hazırda kullanmakta olduğu kamera sistemini değiştirmeyi ve yeni sistemi yaygınlaştırmayı planlayan İngiltere, bu yolla hukuk süreçlerini en aza indirmeyi amaçlıyor.

İngiltere, 2017 yılında polis üniformalarında yeni bir kamera kullanımı uygulaması başlatmaya hazırlanıyor. Başkent Londra'da görevli 22.000 polis, uygulamanın başlamasıyla birlikte bu yeni kamera techizatını kullanmaya başlayacak. İngiltere bu yolla, zanlıların yargılanması ve adaletin tesisi süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

Üniformaların ön kısmında bulunacak kamera, gerektiğinde, polis memurları tarafından elle çalışıtırılacak. Polisler, kameranın kayıtta olduğunu insanlara bildirmek zorunda olacak ve aynı zamanda kameranın üzerinde bulunan kırmızı ışık sayesinde de vatandaşlar polis kamerasının kayıtta olduğunu anlayabilecekler. Ayrıca polisler kamerayı şarj ünitesine her bağlaşıyılarında, kaydedilen görüntüler, merkez sunucalara iletilecek ve herhangi bir vatandaş da kendisine ait bir görüntüyü yasa çerçevesinde talep edebilecek.

Yetkililer, suç görüntüleri kamera görüntüleriyle sabit olan zanlıların, işledikleri suçu inkâr edemediklerini ve bunun da, yargılama sürecini kısalttığını belirtiyor. Ayrıca yine polis kameraları sayesinde, bir süredir halkın şikayetçi olduğu polis muamelerinde de kısmen de olsa bir iyileşme sağlanması hedefleniyor.

Her ne kadar "polis davranışlarındaki iyileşme" savı, harcanan bütçeyi anlatabilmek adına geliştirilmiş gibi dursa da, bu sistem en azından hukukun işleyişini hızlandıracak gibi görünüyor. Zaten uygulamanın işlevselliği, gelecek yıllarda başka ülkerlerde de kullanılmaya başlanıp başlanmamasından ortaya çıkacaktır.

Kaynak : http://www.theverge.com/2016/10/17/13303520/uk-police-body-camera
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0