Instagram'a Kullanıcı Deneyimini Baştan Aşağı Değiştirecek Özellikler Geliyor

75
11
8
4
4
Facebook'un sahip olduğu fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, büyük yenilikler test etmeye başladı. Instagram'ın test etmeye başladığı bu özellikler kullanıcıların hikaye paylaşma deneyimini iyileştireceğe benziyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram'ın neredeyse her özelliği kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bu özelliklerden bir tanesi de Hikayeler. Şirket şimdiyse, Instagram'ın Hikayeler özelliğine büyük yenilikler getirmeye hazırlanıyor.

Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikler test sürecine girmiş durumda. Bu da Instagram'ın kısa bir süre sonra bu özellikleri kullanıcıların hizmetine sunacağı anlamına geliyor.

Instagram Hikayeler'e yepyeni Boomerang efektleri geliyor

instagram hikayeler

Instagram'ın test ettiği özelliklerin başında kullanıcıların severek kullandığı "Boomerang" moduna eklenecek yeni modlar geliyor. Buna göre bundan sonra Instagram kullanıcıları, farklı Boomerang modları arasında tercih yapabilecekler ve bu sayede ortaya daha farklı içerikler çıkacak. Instagram'ın test ettiği modlar şöyle görünüyor:

boomerang

Bu modlara göre bugüne kadar aktif olarak kullanılan Boomerang özelliğinin klasikleşmiş versiyonuna ek olarak daha yavaş ve daha hızlı gibi farklı Boomerang modları eklenecek. Bu sayede kullanıcılar, daha farklı Boomerang videoları oluşturabilecekler.

Instagram'ın test ettiği basit ama etkili özelliklerden bir tanesiyse yorum paylaşma. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, paylaşımlarına gelen yorumları kolay bir şekilde paylaşabilecekler.

Instagram'da kolaj paylaşmak için ek uygulamaya gerek kalmayacak

kolaj

Instagram kullanıcılarının sevdiği paylaşım şekillerinden bir tanesi de "kolaj" oluşturma. Şu ana kadar üçüncü parti bir uygulama kullanmak durumunda kalan Instagram kullanıcılarının artık böyle ihtiyacı kalmayacak çünkü Instagram bu özelliği uygulamasına ekliyor. Özelliğin kullanıcıların hizmetine sunulmasıyla birlikte çekilen fotoğraflar veya galeri de bulunan fotoğrafların kolajlara eklenmesi mümkün olacak ve bu kolajlar farklı düzenlerde ayarlanabilecek.

Tüm bunlara ek olarak Instagram'ın hikayeler bölümünün görünümü de genel hatlarıyla değişiyor. Buna göre Instagram'ın hikayeler bölümünde bulunacak simgeler şöyle görünecek:

Instagram Hikayeler'deki simgeler yenileniyor

instagram

Instagram'ın test etmeye başladığı bir diğer özellikse pek çok kullanıcı için can sıkıcı olabilen bildirimlerle ilgili. Buna göre ilerleyen dönemlerde Instagram'ın bildirimleri filtrelenebilecek ve kullanıcılar bu filtrelerle sadece görmek istedikleri bildirimleri ayarlayabilecekler.

Instagram'ın test aşamasında olduğu bu özelliklerin kullanıma ne zaman sunulacağıysa henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/289105/instagram-layout-stories-new-boomerang-modes-comment-sharing-notification-filters.html
75
11
8
4
4
Emoji İle Tepki Ver
75
11
8
4
4