Facebook’un Artırılmış Gerçeklik Aracıyla Herkes Instagram Efekti Oluşturabilecek

10
3
2
0
0
Facebook, Instagram üzerindeki artırılmış gerçeklik efektlerinin artık herkes tarafından yapılabileceğini belirten bir blog gönderisi paylaştı. Ayrıca topluluk içerisinde birçok örnek ve rehber paylaşım da yapan sosyal medya devi, isteyenlerin istedikleri şekilde filtreler üretmesine olanak sağlayacak.

Facebook, bu yılın nisan ayında gerçekleşen F8 geliştiriciler konferansı sırasında Spark AR artırılmış gerçeklik platformunu duyurdu. Platform, başlangıçta yalnızca seçkin geliştiriciler için açılmış durumdaydı. Facebook, yeni yaptığı bir açıklamayla birlikte platformun isteyen herkes için açık olduğunu bildirdi.

Matt Roberts'ın yazdığı bir blog gönderisinde Facebook'un Spark AR platformunun kapalı betadan çıktığını açıkladı. Bu açıklama, isteyen herkesin Instagram için kendi artırılmış gerçeklik efektlerini oluşturmasına ve bu efektleri paylaşmasına imkan tanınacağı anlamına geliyor.

instagram efekti

Instagram, artırılmış gerçeklik filtrelerini 2018 yılında getirmiş olsa da şirket, kullanıcıları geliştiriciler yeni filtrelerini yayınladıkça bu özellikleri kullanmaya davet etti. Bu filtrelerin kullanılması için kullanıcıların bir geliştiriciyi takip etmesi ve ardından Instagram kamerasını açması gerekiyordu.

Instagram, 'Browse Effects' (Efektleri Ara) isimli bir özellikle birlikte yeni efektleri bir araya getirmeyi planlıyor. Facebook, Spark AR platformunu kullanarak geliştiriciler tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik efektlerinin 1 milyarı aşkın kişi tarafından kullanıldığını belirtti. Bu kullanıcıların içerisinde Facebook, Messenger, Instagram ve Portal kullanıcıları olduğu söylendi.

spark ar

Facebook, ayrıca Spark AR platformuna Efekt Galerisi isimli bir özellik de ekledi. Efekt sanatçılarının oluşturdukları efektlere burada yer verecek olan uygulama sayesinde farklı efektler kolay bir şekilde saklanabilecek.

Kendi efektini kendi oluşturmak isteyenler ise Windows ya da macOS cihazlarına Spark AR Studio'nun uygulamasını indirmek durumunda. Facebook'un Spark AR topluluğu içerisinde birçok kılavuz ve örnek bulunduğu için kolaylıkla gerçekleştirilebilecek olan efekt oluşturma işlemini gerçekleştirmek için bir Geliştirici Hesabına sahip olmanız gerekiyor. Geliştirici hesabınız yoksa bağlantıya tıklayarak hesabınızı nasıl değiştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/apps/news/facebook-spark-ar-platform-open-to-everyone-for-instagram-ar-effects-2085183
10
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
2
0
0