Instagram'da Takip Ettiğiniz Kişilerin Konumlarını Gösteren Uygulama

93
16
7
5
5
Popüler sosyal medya platformu Instagram üzerinden sıklıkla konum etiketine sahip gönderiler paylaşıyoruz. Peki ya bütün takipçilerinizin en son nerede olduklarını harita üzerinde görseniz? Konum verilerini derleyen “Who’s in town?” adındaki bu uygulamayla tüm takipçilerinizi Dünya haritası üzerinde görebiliyorsunuz.

Sosyal medya kullanırken artık biliyoruz ki bilgilerimizin güvenliği büyük tehlike altında. Hakkımızda bizden daha çok şey bilen Facebook ve Google’ın bu verileri pazarlama için kullanması dışında, üçüncü parti olarak adlandırdığımız diğer uygulamalarla da paylaşması söz konusu. Dünyadaki hukuk sistemleri ise veri gizliliği konusuna daha yeni yeni önem veriyor.

Bir yanda yukarıda bahsettiğimiz gerçekler ve sıkıntılar baş gösterirken, diğer yanda bu verileri yaratıcı şekilde kullanan uygulamalar da var. Eğer bir kullanıcı olarak verilerinizin güvenliği konusunda üst düzey endişeye sahip değilseniz, bazı kapılar ardına kadar açılabiliyor. Ana konuya geçmeden önce bu habere konu olan uygulamanın App Store’da resmi olarak yer aldığını, Android için de APK olarak yüklenebildiğini söylememiz gerekiyor. Yani her nasıl olduysa Apple’ın güvenlik standartlarını karşılamış durumda.

“Who’s in town?”, Instagram’da sizi takip edenlerin etiketledikleri son konumları bir araya getiriyor ve sonra…

instagram konum takibi

Tüm bu bilgileri uygulama içerisinde bulunan Google Haritalar tabanlı bir arayüzde gösteriyor. Eğer Instagram’da bir işletme hesabına sahipseniz görebileceğiniz coğrafi istatistikler, bir anda hesap türünüz ne olursa olsun karşınıza çıkıyor. Harita üzerine yakınlaşıp sokak sokak, mahalle mahalle tüm listenizin konum bilgilerine ulaşıyorsunuz.

Ek olarak harita üzerinde seçtiğiniz kullanıcının daha önce hangi konumlarda bulunduğu bilgisine de ulaşıyorsunuz. Hemen heyecan yapmayın, bu bilgiler anlık olarak paylaşılmıyor. İlgili kullanıcının sadece Instagram’da konum etiketli gönderi ya da hikaye paylaşması yetiyor. Uygulama içerisinde ayrıca seçtiğiniz kullanıcı üzerine tıklayıp, Instagram üzerinden mesaj gönderme seçeneği de bulunuyor.

  • Not: Uygulamayı indirmek ücretsiz, ancak sadece abonelik hizmetiyle tüm bu özelliklere erişmeniz mümkün oluyor. Minimum abonelik ücreti ise aylık 6,99 dolar.

Who’s in town uygulaması hakkında uyarılar:

  • Kendinizin ve listenizdeki arkadaşlarınızın konum bilgilerini üçüncü tarafla paylaşmayı kabul ediyorsunuz,
  • Bu bilgiler, uygulamanın yapımcısı tarafından farklı şirketlerle paylaşılabilir. Hatta uygulamanın sunucuları hacklenerek tüm bilgiler çalınabilir. Böyle bir durumda yapımcı yasal yaptırımlara maruz kalır, ancak sizler de bilgilerinizi kaptırmış olursunuz.
  • Ücretli abonelik sistemiyle giriş yapsanız dahi sunduğunuz verileri silmenin bir yolu bulunmuyor.
  • Kullanım sırasında tüm bu riskleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. 

Who’s in town uygulamasını iOS için App Store üzerinden indirebilir, internet sitesine giderek Android için APK dosyasına ulaşabilirsiniz.

93
16
7
5
5
Emoji İle Tepki Ver
93
16
7
5
5