Instagram'da En Fazla İlgi Çeken Paylaşım Türü Belli Oldu (Sola Kaydır)

22
14
4
3
3
Instagram ile ilgili kapsamlı bir araştırma gerçekleştiren Socialinsider, Instagram kullanıcıları tarafından en fazla ilgi gören paylaşım türünü ortaya çıkardı. Buna göre kaydırmalı gönderiler, Instagram'da en fazla etkileşim alan gönderi türü haline gelmiş durumda.

Socialinsider, yaklaşık 3 milyonu kaydırmalı gönderilerden oluşan toplam 22 milyon Instagram gönderisine ait verileri inceleyerek son derece önemli bulgulara imza attı. Söz konusu çalışmaya göre kaydırmalı gönderiler, standart tekil görsel ve video içerikleri geride bırakarak Instagram’ın en popüler gönderi çeşidi olmuş durumda.

Araştırmaya göre 2017’de kaydırmalı gönderiler, Instagram’daki tüm gönderilerin yalnızca yüzde 3-4’ünü oluşturuyordu. Temmuz 2020’ye geldiğimizde ise kaydırmalı gönderilerin oranı yüzde 19’a yükselmiş durumda. Ancak araştırmanın ilginç yanı yalnızca içerik üreticilerin artık kaydırmalı gönderileri daha fazla tercih ettiğini göstermesi değil, Instagram kullanıcılarının da kaydırmalı gönderilere daha fazla ilgi gösterdiğini ortaya koyması.

Gönderi türüne göre (Kaydırmalı, görsel, video) Instagram'da etkileşim alma oranları

instagram araştırma

Araştırmaya göre Instagram’daki kaydırmalı gönderilerin post başına etkileşimi yüzde 1,92 seviyesinde. Bu oranı, tek görselden oluşan içeriklerin 1,74 olan etkileşim oranı ve tek videodan oluşan içeriklerin 1,45 olan etkileşim oranı ile karşılaştırdığımızda kaydırmalı içeriklerin ne kadar popüler olduğunu gözler önüne seriyor.

Kaydırmalı gönderilerin içerik sayısına göre etkileşim alma oranları

kaydırmalı gönderi oranlar

Kaydırmalı gönderiler kendi içinde analiz edildiğinde ise 10 görsellik (maksimum kaydırmalı gönderi sayısı) kaydırmalı gönderilerin yüzde 2,07 ile en fazla etkileşim alan gönderiler olduğu görülüyor. İlginç bir şekilde 2, 3, 8, 9, 10 gönderiden oluşturulan kaydırmalı gönderiler en fazla etkileşimi alan gönderiler olurken; 4-7 arası görsel içeren gönderiler en az etkileşim alan kaydırmalı gönderiler oldu.

Görünüşe göre daha fazla etkileşim almak için sadece bir görsel ya da video paylaşmak yerine kaydırmalı bir gönderi oluşturmak çok daha ilgi çekici bir yöntem. Ayrıca kaydırmalı gönderilerin 4-7 görselden oluşmadığından emin olmanızda da fayda olabilir. Bir dakika! Kaydırmalı gönderilerde hem video hem fotoğraf kullanırsak ne olur?

Kaydırmalı gönderilerin içeriğe göre (görsel, video, hem görsel hem video) etkileşim alma oranları

kaydırmalı gönderi içerik etkileşim

Araştırma sonuçlarında göre kaydırmalı gönderilerde hem video hem görsel kullanmak, etkileşimi bariz bir şekilde artırıyor. Araştırmaya göre sadece görsel içeren kaydırmalı gönderilerde etkileşim oranı yüzde 1,80 seviyesindeyken sadece video içeren kaydırmalı gönderlerde bu oran yüzde 1,86’ya kadar çıkıyor. Hem görsel hem video bulunan kaydırmalı içeriklerde ise oran, yüzde 2,33’e kadar çıkıyor. İşin ilginç yanı, tüm kaydırmalı gönderilerin sadece yüzde 7’sinde hem video hem görsel bulunuyor olması.

Kaydırmalı gönderilerin içeriğe göre (görsel, video, hem görsel hem video) yorum ortalamaları

kaydırmalı gönderi yorum

Socialinsider’ın araştırmasına göre kaydırmalı gönderinize çok fazla yorum gelmesini istiyorsanız, sadece videodan oluşan kaydırmalı gönderilere ağırlık vermeniz gerekiyor. Zira gönderi başına 26,07 ortalama ile sadece videodan oluşan kaydırmalı gönderiler, en fazla yorum alan kaydırmalı gönderi türü konumunda. Karışık kaydırmalı gönderilerde ortalama 15,99 yoruma düşerken; sadece görselden oluşan kaydırmalı gönderilerde 7’ye kadar düşüyor.

Peki kaydırmalı gönderi paylaşıldığında gönderiye ‘sola kaydır’ ifadesine yer vermek ne kadar önemli? Araştırmaya göre epey önemli. Socialinsider’a göre kaydırmalı gönderilere ‘sola kaydır’ ibaresi eklemek, etkileşim oranını 1,83’ten 2’ye yükseltiyor. İşin ilginç yanı, bu ibarenin tüm kaydırmalı gönderilerin yalnızca yüzde 5’inde yer alıyor olması.

Sonuç olarak, Instagram’da daha fazla etkileşim almak istiyorsanız tek bir gönderi yerine kaydırmalı gönderilere ağırlık verin. Gönderilerde hem video hem de görsel kullanmaktan çekinmeyin. Gönderilerde maksimum sayıda içerik (10’a kadar) kullanın ve ‘sola kaydır’ ibaresi eklemeyi unutmayın.

Kaynak : https://www.socialinsider.io/blog/instagram-carousel-research/
22
14
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
22
14
4
3
3