Instagram'da GIF Paylaşmanızı Sağlayan 'GIPHY CAM' Nedir? Nasıl Kullanılır?

6
2
1
0
0
Instagram'da yapılan GIF uzantılı paylaşımlar, giderek yaygınlaşmaya başlıyor. GIPHY CAM isimli bir uygulamayı kullanarak nasıl GIF dosyaları oluşturabileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.

Sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Bunların arasında ise Instagram, çok uzun bir zamandır hayatımızda ve kullanıcılar aktif olarak resim ve videolar paylaşabiliyorlar. Ancak kimi zaman Instagram üzerinde "GIF" uzantılı görüntüler görebiliyoruz. Peki bu görsellerin nasıl oluşturulduğunu biliyor musunuz? Tanıtacağımız bu uygulama sayesinde sizler de Instagram üzerinde GIF dosyaları oluşturup, paylaşabilirsiniz.

GIPHY CAM isimli bir uygulamayı kullanarak oluşturacağınız GIF uzantılı dosyaları Instagram üzerinden paylaşmak çok kolay. Hem Android hem de iOS platformları için geliştirilmiş olan bu uygulama, ihtiyaçlarınıza fazlasıyla karşılık verebilecek türden.

instagram

GIPHY CAM nasıl indirilir? Nasıl kullanılır?

  • Yapmanız gereken ilk işlem GIPHY CAM isimli uygulamanın kendi platformunuz için uygun olan sürümünü aşağıda bulunan bağlantılar yardımıyla akıllı telefonunuza indirmek.

  • Uygulamanın kurulum işlemi yapıldıktan sonra herhangi bir kayıt olma veya giriş yapma gibi bir yönteme ihtiyaç duyulmuyor. Uygulamayı açtıktan sonra kamera ve fotoğraf galerinize erişim için izin istenecektir. Bu izinleri verdikten sonra hazırsınız demektir.
  • Bir GIF dosyası oluşturabilmek için akıllı telefonunuzun kameralarını ya da galerinizdeki görselleri seçebilirsiniz. Görüntüler sisteme eklendikten sonra çok sayıda filtre ekleyebilir, hazırladığınız görseli daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.
  • Eğer kameranız üzerinden yeni bir çekim yapacaksınız iki farklı yöntemi kullanabilirsiniz. Eğer, uygulama içerisinde belirtilen butona basılı tutarsanız uzun bir video kaydı alırsınız. Ancak butona sadece bir kez dokunursanız uygulama, anlık görüntüler alacak ve bu görüntüleri daha sonra bir GIF haline getirecektir.
  • Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra karşımıza çıkan ekranda "Save GIF" ibaresini göreceksiniz. Bu seçenek, hazırladığını GIF dosyasını akıllı telefonunuza kaydetmenize yarıyor. Ancak hazırladığınız görüntüyü telefonunuza kaydetmek istemiyorsanız doğrudan paylaşabilirsiniz. Ekranın hemen alt kısmında bulunan platform logolarını kullanarak, hazırladığınız görseli paylaşabilirsiniz.

İşte GIPHY CAM isimli bu uygulamayı kullanmak bu kadar basit. İşlemler sırasında uygulamak istediğiniz filtreler, tamamen sizin kişisel zevklerinize kalmış durumda. İyi eğlenceler.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-to-post-a-gif-on-instagram
6
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
0
0