Instagram’ın Kurucusu, Hikayeler Özelliğini Snapchat’ten 'Çarptığını' İtiraf Etti

23
12
4
0
0
Instagram’ın kurucularından Kevin Systrom ve Mike Krieger, bir festivalde panel katılımcısı olarak yer aldılar. İkili oradaki bir görüşmede, onları Instagram’a hikayeler özelliğini eklemeye iten şeyi açıkladı.

Snapchat hayranları, diğer platformları hikayeler özelliğini kopyalamakla suçluyor. Bir noktada haklı da olduklarının itirafı, Instagram kurucularından Kevin Systrom’dan geldi.

South by Southwest adlı festivale katılan ikili, orada bir panelde insanlarla görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerden birinde ikili, Instagram Hikayeleri’nin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Systrom, uzun süre insanların profilinde Instagram linkleri bulunduğunu söyleyerek, insanların iki ürün arasında köprü kurmaya çalıştıklarını belirtti. “Biz de onlara istediklerini verdik.” diyen girişimci, bir anlamda Snapchat’ten kopya çektiklerini itiraf etti.

Instagram hikayeler özelliğini 2016 yılında eklerken, Snapchat’e bu özellik 2013 yılında koyulmuştu. İnsanların gönderilerinde snapchat linkleri koymaları, firmayı insanların bunu istediğine inandırmış. Görünüşe bakılırsa ikili doğru bir değerlendirme yapmış.

Snapchat’in hikayeler özelliği de ilk başta çok tutulmasa da zamanla fenomen haline geldi ve 2017 yılında zirveye çıktı. O dönemde, “Hesap Makinelerine hikayeler özelliği geldi” yorumu yaptıracak kadar çok firma Snapchat’in hikayeler özelliğini kopyaladı.

Krieger, Instagram’ın hikayeler özelliği sayesinde insanların “Anların arasındaki anları” paylaştığını söylüyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/kevin-systrom-instagram-stories-snapchat/#pUNThmvrTuqr
23
12
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
12
4
0
0