Instagram'ın Link Profilde Özelliği Gittikçe Popülerleşiyor

32
9
8
6
4
Instagram kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılan 'link profilde' özelliği, Instagram'dan alınan trafiğin önemli bir kısmını oluşturmaya başladı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, günlük 500 milyon, aylık 1 milyarın üzerinde kullanıcısıyla standart bir fotoğraf paylaşım uygulamasından çok daha fazlası haline gelmiş durumda. Öyle ki; artık pek çok marka ve kuruluş, trafiklerinin önemli bir kısmını Instagram’dan elde ediyor.

Instagram’ın kuruluşlar için en büyük eksisi, bağlantılı metinler ekleme özelliğinin bulunmaması. Dolayısı ile paylaştığınız herhangi bir gönderinin açıklama ya da yorum kısmını bir bağlantı bırakarak takipçilerinizi yönlendiremiyorsunuz. Yine de kullanıcıların sıklıkla kullandığı bir yöntem bulunuyor; link profilde.

Instagram, profilinize bir internet sitesi eklemenize izin veriyor. Kullanıcılar da takipçilerini yönlendirmek istedikleri bağlantıyı bu bölüme ekleyip gönderilerinin açıklama kısmını ‘link profilde’ yazıyorlar. Bu yöntem, standart bir bağlantılı metin kadar etkileşim almasa da trafik oluşturma konusunda oldukça başarılı.

Yeni bir araştırma, link profilde özelliğinin gittikçe popülerleştiğini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre link profilde özelliği sadece son bir yılda üç kat daha fazla kullanılmaya başlanırken, Instagram’dan elde edilen toplam trafiğin %10-15’ini oluşturuyor. Bu oran az gibi dursa da Instagram’da bağlantı yönlendirmek için fazla seçenek bulunmuyor.

Instagram’da bir bağlantıya yönlendirmek için en kolay yol sponsorlu içerikler oluşturmak. Elbette ki bunun için çok ciddi bir bedeli gözden çıkarmalısınız. Diğer bir yol ise Instagram Hikayeler’e bağlantı eklemek. Bu özellik de yalnızca 10 bin ve üzeri takipçiye sahip profiller tarafından kullanılabiliyor bu nedenle trafiğin tamamına sahip olduğunu söylemek mümkün değil.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/05/link-in-bio-can-increase-10-to-15-percent-instagram-referral-traffic.html
32
9
8
6
4
Emoji İle Tepki Ver
32
9
8
6
4