Instagram'ın “Yukarı Kaydır” Özelliğini Herkesin Kullanabilmesi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

19
10
4
2
1
Instagram, ABD’de gerçekleşen protestolarda bilgiye daha hızlı ulaşmak için daha fazla kullanıcıya “Yukarı Kaydır” özelliğinin gelmesi istendi. Özellik, 10.000’den fazla kullanıcıya sahip olan doğrulanmış hesaplarda kullanılıyor.

Instagram hikayelerinde özellikle yüksek takipçili sayfalarda bulunan “Yukarı Kaydır” özelliğinin daha fazla insana getirilmesi isteniyor. ABD merkezli olarak gerçekleşen protestolarda insanların bilgiye daha hızlı ulaşması için istenilen bu özelliğe Instagram'dan henüz bir geri dönüş yapılmadı. Bu özelliğe herkesin erişmesi için change.org üzerinde de bir imza kampanyası başlatıldı.

George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesi sonucu ortaya çıkan protestolarda pek çok kişi sosyal medyayı anlık haber aracı olarak kullanıyor. Protestolarda anlık olarak kaydedilen görüntüler YouTube, Twitter gibi platformlara kaydedilerek daha fazla insana aktarılıyor. Instagram kullanıcıları da Facebook'un insanların iletişim yolunun önünü açmasını istiyor. “Yukarı Kaydır” özelliğiyle kişilerin kullanıcılarına anlık bağlantılar sunması sağlanıyor.

Yukarı Kaydır özelliği neden herkese sunulmuyor?

Yukarı Kaydır özelliği, genel olarak yüksek takipçili hesaplara verilir. Bu hesaplar, bağlantıları kullanarak paylaşılan haberler, satılan ürünler, YouTube’da yayınlanan videolar gibi şeyleri paylaşırlar. Bu özellik herkes için paylaşılırsa bazı kişilerin özelliği kötü niyetli bir şekilde kullanacağı öngörülebilir. Bu noktada spam ve kötü amaçlı yazılımlara yol açan bağlantılar paylaşılabilir. Instagram ise bu sorunla karşılaşmamak adına yüksek takipçili doğrulanmış hesaplarda bu özelliği paylaşıyor. 

Instagram’da bu özelliğe sahip olmayan kullanıcılar ise profilleri üzerinden bağlantı veriyorlar. Bu da elbette kişinin o bağlantıya tıklaması için hikayelerden çıkmasına neden oluyor. İlerleyen günlerde bu özellikle ilgili değişiklikler olacak mı, hep birlikte göreceğiz. 

Kaynak : https://mashable.com/article/instagram-swipe-up-tool/
19
10
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
10
4
2
1