Intel’in Ice Lake'ten Bile Hızlı Olacak Tiger Lake İşlemcileri Ortaya Çıktı

8
4
1
1
0
Son zamanlarda AMD karşısında bir adım geride kalan Intel, bu açığı kapatmak için durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Bir Twitter kullanıcısının paylaştığı bilgilere göre Intel, 12. nesil GPU'ları kullanacak Tiger Lake serisi üzerinde çalışıyor.

Intel’in Ice Lake işlemcileri, henüz çok yeni ve geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü. Buna rağmen henüz dağıtımına bile tam anlamıyla başlanmamış olan Ice Lake serisi işlemcilerin ardından Intel’in gelecek nesil 10 nm Tiger Lake serisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından atılan tweet'te çok fazla detay bulunmuyor ancak var olanlar oldukça sağlam görünüyor diyebiliriz. Paylaşılan tweet'e göre işlemciler, 4 çekirdek, 8 sanal işlemci ve (overclock) hız aşırtma destekli 3,4 GHz frekans hızına sahip görünüyor. Bir diğer önemli gelişme olarak ise L3 cache belleğinin 12 MB olması dikkat çekiyor.

Tiger Lake, 12. nesil GPU’lar ile gelecek:

Intel Tiger Lake

Bir karşılaştırma yapacak olursak Intel’in dizüstü bilgisayarlarına özel işlemcisi Ice Lake Intel Core i7-1068G7, yalnızca 8 MB L3 önbellek barındırıyor. Bu nedenle sızdırılan bu işlemci gerçekse 10. nesil selefinden çekirdek başına 1 MB daha fazla önbellek sağlayacak demektir. Bu önbellek artışı ise kuşkusuz çok daha hızlı bir performans sunacaktır. Hatta bu yeni işlemci, Tiger Lake donanımlı Ultrabook'ları bile oyun oynamak için uygun hâle getirebilir ve sektörde işleri değiştirebilir.

Ayrıca oyundan bahseden bir başka sızıntı, bu Tiger Lake-U işlemcisinin 12. nesil bir GPU'ya sahip olacağını iddia ediyor. Bu çok şaşırtıcı değil hatta beklenen bir hamle ancak önceki nesillere göre 11. nesil GPU’ların sunduğu büyük gelişmelere bakıldığında, yeni nesil işlemcilerin neler yapabileceğini görmek etkileyici olacak.

İşlemcilerin ne zaman piyasaya sürüleceği veya teknik özelliklerinin ne olacağı henüz tam olarak net değil. Intel Ice Lake’in henüz çok yeni olduğu düşünülürse bu işlemcilerin piyasaya sürülmesinin 2020 baharından önce olması pek muhtemel gözükmüyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/intel-tiger-lake-leak-appears-and-it-looks-slightly-faster-than-ice-lake
8
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
1
0