'İnternet Neden Çekmiyor' Diye Düşünüyorsanız: İnternet Bağlantınızın Kesilmesine Neden Olan 8 Problemi Açıkladık

10
8
1
0
0
Bir anda internet neden çekmiyor diye düşünüyor olabilirsiniz. İnternetinizin kopmasına neden olacak onlarca fazla sebep bulunuyor. Sizler için bu sebepleri ve karşı karşıya kaldığınızda neler yapmanız gerektiğini detaylıca anlattık.

Anlık internet kopmaları, hiç beklemediğimiz anda bizi sinir krizine sokan internet yavaşlamaları gibi sorunlar, 2023 yılında olmamıza rağmen ne yazık ki başımıza gelmeye devam ediyor. Bugün konumuz, internet neden çekmiyor diye merak eden ve sürekli kopan internet bağlantıları mağdurlarına özel, internetinizin çekmemesine neden olacak 8 nedeni bir araya derledik. Eğer evinizde veya ofisinizde anlık internet kopmaları ile karşı karşıya kalıyorsanız, aşağıdaki nedenlerden bir tanesinden kaynaklanıyor olabilir.

İnternet kopmalarının birden fazla nedeni bulunuyor. Bulunduğunuz konum, altyapı, modeminiz ve yoğunluk başta gelmek üzere, aklınıza gelemeyecek kadar internet neden çekmiyor sorusunun cevabı bulunuyor diyebiliriz. Bunlardan herhangi bir tanesi veya bu nedenler arasında birden fazlasını yaşıyorsanız, büyük ihtimalle internetiniz bu yüzden çekmiyor olabilir. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, internetinizin çekmemesine neden olacak 8 nedeni bir araya derleyelim.

İnternet neden çekmiyor? Tüm nedenler:

  • Modeminizin internet bağlantısı kesilmiş olabilir
  • Modeminizin Wi-Fi özelliği devredışı kalmış olabilir
  • Bulunduğunuz konum, modeminize çok uzak olabilir
  • Altyapı sorunu yaşıyor olabilirsiniz
  • Kotanız dolmuş olabilir
  • İnternet kaynağınız çok yoğun bir şekilde kullanılıyor olabilir
  • Olumsuz hava koşulları
  • Düşük voltaj problemi

Modeminizin internet bağlantısı kesilmiş olabilir

modem kabloları

Bu nedenlerden en basit ve en belirgin olanlarından bir tanesi ise, modeminize giden internet bağlantısının kesilmesi diyebiliriz. Modeminize internet, altyapıdan gelen kablolar ile iletilir. Hatta modeminizin arkasına baktığınızda, en sağ veya en sol kısımda bir internet kablosu göreceksiniz. İşte bu kablo, aslında modeminize internet kaynağını sağlayan kablodur. Eğer bu kabloda veya kablo girişinde bir problem varsa bu sorun ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, eğer internet sağlayıcınızdan kaynaklı bir problem varsa da yine modeminize internet gelmeyebilir. Bu tarz durunları tespit edebilmeniz için, modeminizin üzerinde bulunan internet ışığını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer bu ışık yanmıyorsa veya kırmızı renkte yanıyorsa, modeminize gelen internette bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Bunun için internet sağlayıcınızı telefonla arayarak, teknik destek almalısınız.

Modeminizin Wi-Fi özelliği devredışı kalmış olabilir

modem ışıkları

Sistem fazlasıyla net ve anlaşılır. Bir kablo ile modeme gelen internet, modem yardımıyla kablolu ve kablosuz bir şekilde dağıtılıyor. Eğer modeminize kablosuz olarak bağlanıyorsanız ve internet problemi yaşıyorsanız, sorunun kaynağı modeminiz de olabilir. Özellikle elektrik kesintilerinde, anlık olarak elektriğe bağlı teknolojik cihazlara yüksek elektrik iletilebiliyor. Bu da modemlerde güç devresinin yanması veya bir takım özelliklerin bozulmasına neden oluyor. Bu tarz durumlar yalnızca modem için değil, örneğin sürekli olarak prize bağlı bilgisayarınızın başına da bu problem gelebilir. Eğer modeminizin üzerindeki Wi-Fi ışığı yanmıyorsa veya kırmızı yanıyorsa, modeminizin üzerinde bulunan Wi-Fi tuşuna bir kez dokunun. Eğer modeminizin üzerinde böyle bir tuş bulunmuyorsa ve Wi-Fi özelliği devredışıysa, internet sağlayıcınızı arayarak teknik yardım alın.

Bulunduğunuz konum, modeminize uzak olabilir

modem sinyali

Modeminizden yayılan Wi-Fi sinyalleri, elbette belirli bir alana kadar yayılabiliyor. Ev ve ofis ortamlarında, Wi-Fi’nin konumu oldukça önemli. Çünkü evin en uç köşesine yerleştirdiğiniz modeminiz, siz evin diğer ucundayken çok az sinyal gönderebilir. Elbette, bu modemin bulunduğu evin veya ofisin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Ama evde veya ofiste modeminizden uzaklaştıkça ve modem ile aranıza duvarlar girdikçe, bağlantınız fazlasıyla yavaşlar veya kopar. Buna çözüm olarak modeminizin konumunu, evinizin veya ofisinizin merkezi bir yerine yerleştirmek olabilir. Eğer böyle bir imkanınız yok ise, bir Wi-Fi güçlendirici satın alarak bu problemi çözebilirsiniz.

Altyapı sorunu yaşıyor olabilirsiniz

internet altyapısı

Sorun yalnızca sizde değil, çevrenizdeki evlerde veya ofislerde de yaşanıyorsa büyük ihtimalle bu sorun altyapıdan kaynaklanıyor olabilir. Eğer altyapınızda bir sorun meydana geldiyse veya teknik ekipler tarafından altyapı incelenmesi yapılıyorsa, o altyapıya bağlı internetlerde kesinti yaşanabilir. Eğer bir sitede oturuyorsanız, sitenizin yönetimine bunu sorarak bilgi alabilirsiniz. Ama eğer normal bir apartmanda yaşıyorsanız, internet sağlayıcınızı arayarak altyapınızda bir problem olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Eğer altyapınızda bir problem var ise, teknik ekipler kısa bir süre içinde sorunu çözeceklerdir.

Kotanız dolmuş olabilir

internet hızı

Bu ev internetiniz olabilir, taşınabilir internetiniz olabilir veya telefon hattınıza tanımlı mobil internetiniz olabilir. Eğer size verilen kotayı doldurduysanız, internetinizde yavaşlamalar meydana gelecektir. Bu tarz durumlarda, internet sağlayıcınız veya operatörünüz tarafından kotanızın tamamını doldurduğunuza dair bir mesaj veya e-posta iletisi alacaksınızdır. Bununla birlikte kullandığınız internetlerin ekstra ücretlendirmeye tabii tutulmaması açısından, internetiniz yavaşlatılır veya tamamiyle kesilir. Bu nedenle de internete erişim sağlayamıyor olabilirsiniz.

İnternet kaynağınız çok yoğun bir şekilde kullanılıyor olabilir

kalabalık internet kullanımı

Örneğin, evinizdeki modem ağına 5 kişinin bağlı olması ile, 20 kişinin bağlı olması arasında internet performansınız ciddi derecede etkilenecektir. Bu da haliyle internet bağlantınızda yavaşlamalara veya kopmalara neden olacaktır. Bunun çözümü olarak, internetinize bağlı olmasına rağmen aktif bir şekilde kullanılmayan akıllı cihazların Wi-Fi özelliğini kapatarak, internetinize bağlı olan cihazları azaltmanız gerekir. Bu sayede internetinizin performansındaki artışı gözle görülür bir şekilde fark edeceksiniz.

Olumsuz hava koşulları

yağmur

Kimine göre oldukça garip gelse bile, bazı hava koşulları internet bağlantınızı etkileyebiliyor. Yüksek rüzgar, yağış veya nemli havalar, internetinizin yavaşlamasına veya kısmen kesilmesine neden oluyor. Örneğin, yüksek nem oranına sahip bir havada internet yönlendiricileriniz bu neme maruz kaldığı için yavaşlar ve daha düşük seviyede internet akışı sağlamaya başlar. Bu da haliyle internetinizde kesintilerin meydana gelmesine neden olur.

Düşük voltaj problemi

elektrik akımı

Bulunduğunuz binada, eğer anlık voltaj düşüklüğü ile karşı karşıya kalıyorsanız, internet yavaşlamaları veya kesilmeleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tarz durumlarda voltaj düşüklüğünün sonuçları yalnızca modeminize değil, prize bağlı tüm elektronik aletlerinize yansıyacaktır. Modem tarafında ise bu anlık kopmalara veya modeminiz tam performansıyla çalışamadığı için, internet bağlantınızda yavaşlamalara neden olacaktır. Bunun için binanızda ve evinizdeki elektrik akımını kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

Sizler için internet neden çekmiyor sorusuna bir cevap olarak, internetinizin kesilmesine neden olan 8 maddeyi listeledik. İnternetinizin kesilmesindeki en temel nedenler, yukarıdaki listede gördüğünüz gibi. Elbette, çok daha farklı ve beklemediğimiz nedenlerden dolayı da internet kesintileri ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu tarz problemlerin tespiti için en net çözüm, internet sağlayınızın müşteri hizmetlerine bağlanarak profesyonel bir destek almak diyebiliriz.

10
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
8
1
0
0