İnternetin Unutulmazları Arasına Giren Bu Fotoğrafın Hikayesini Biliyor Musunuz?

134
12
7
6
4
Bir yangın sırasında kameraya bakarak gülümseyen kızın fotoğrafını herkes en az bir kez görmüştür. Peki bu fotoğrafın hikayesini hiç merak ettiniz mi?

Aşağıdaki fotoğrafı Facebook, Twitter ya da herhangi bir sosyal ağda dolaşırken en az bir kez görmüşsünüzdür. Küçük bir kız, yanmakta olan bir evin önünde kameraya dönerek şeytani bir gülücük atıyor. Peki, bu fotoğrafın hikayesinin ne olduğunu ya da Disaster Girl (Felaket Kız) lakaplı bu küçük kıza ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Felaket Kız, bugünlerde 18 yaşında bir Amerikalı genç kız olan Zoë Roth’tan başkası değil. Roth, şeytani gülüşünü yapalı 14 seneden fazla zaman geçti, fakat Felaket Kız lakabı üzerine yapışmış durumda. Çevrimiçi ortamlarda paylaşılan gönderilerde Roth’un efsanevi gülüşü Titanik’in batışından atom bombasının patlama anına kadar pek çok yere yapıştırıldı.

Peki bu unutulmaz fotoğrafın hikayesi nedir?

2004 Ocak ayında, soğuk bir Cumartesi günü Roth’un yaşadığı bölgenin yerel itfaiyesi canlı bir tatbikat gerçekleştiriyordu. Tatbikat sırasında ise bir ev gerçekten yakılacak ve yangın, kontrol altına alınacaktı. Her meraklı mahalleli gibi Roth’un ailesi de tatbikatı izlemek için dışarı çıktı. Fark, Roth’un babasının yeni fotoğraf makinelerini almayı akıl etmesiydi.

Roth’un babası olan Dave, yanmakta olan evin ilginç bir arka plan olacağını düşünerek Roth ve kardeşinin fotoğraflarını çekmeye başladı. Yani o şeytani gülümseme, pek çok photoshopun itham ettiği üzere evi Roth’un yakmış olması ile herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Aksine Roth, yanan evi gördüğünde endişeye kapıldığını dile getiriyor.

Tamam da fotoğraf nasıl oldu da internetin en unutulmaz görselleri arasına girmeyi başardı?

Baba Dave, 2007 yılında JPG Magazine adlı derginin ‘Duyguyu Yakala’ adlı fotoğraf yarışmasına ‘Firestarter’ adını verdiği fotoğraf ile katıldı. Fotoğraf Dave’e 100 dolar ve dergi aboneliği kazandırmıştı. Ayrıca JPG Magazine, 2008 yılının başında fotoğrafın yayınlanacağını duyurdu. Derginin fotoğrafı internet sitesinde yayınlaması, Felaket Kız’ın tüm çevrimiçi ortamda ünlü olmasını sağladı.

Felaket Kız bugünlerde liseye gidiyor ve üniversiteye gitmeye hazırlanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi onu gören hemen herkes Felaket Kız ile bir fotoğraf çektirmek istiyor. Fakat Roth, fotoğrafın viral yayılması ile kazandığı ünden pek de memnun değil ve herkes gibi sadece bir hayat yaşayıp okuluna gidip gelmek istiyor.

Felaket Kız fotoğrafına çeşitli platformlarda yapılmış montajları aşağıdan inceleyebilirsiniz:

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/featured/disaster-girl-meme-explains-fire/
134
12
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
134
12
7
6
4