iOS 12'nin Otomatik Doldurma Özelliği, İşte Böyle Ortaya Çıkmış

43
9
4
3
2
Apple'ın iOS 12 ile kullanıcılarına sunduğu özelliklerden bir tanesi de otomatik doldurma. Bu özellik, banka gibi yerlerden gönderilen doğrulama mesajlarının doğrudan ilgili bölüme aktarılmasını sağlıyor. Şimdi bir Apple mühendisi, bu özelliğin ortaya nasıl çıktığını açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iOS 12 ile birlikte kullanıcılarına pek çok yeni özellik sundu. Bu özelliklerden bir tanesi de güvenlik kodunun otomatik olarak tamamlanmasıyla ilgiliydi. Bu etkili özellik, bugün milyonlarca iPhone kullanıcısı tarafından kullanılıyor. Şimdi ise bir Apple mühendisi, bu özelliğin nasıl ortaya çıktığını açıkladı.

Aslına bakacak olursak güvenlik mesajlarını hepimiz biliriz. Kimi zaman bankacılık uygulamaları, kimi zaman WhatsApp, kimi zaman ise Google gibi uygulamalar, doğrulama kodları gönderiyor ve bu kodların girilmesi halinde işlemlerin onaylanmasına imkan sağlanıyor. Otomatik doldurma özelliği sayesinde kullanıcılar hem zamandan tasarruf sağlamış oluyorlar hem de kendilerine gönderilen kodları hatalı girmiyorlar. Bu sayede istenmeyen sorunların önüne geçilmiş de oluyor.

Otomatik doldurma

Apple'ın iOS 12 ile sunduğu otomatik doldurma özelliğinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Apple mühendisi ise Ricky Mondello. Mondello, bu özelliğin hikayesini Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, Modello'nun paylaşımlarındaki önemli detaylara ve bu özelliğin hikayesine yakından bakalım.

Mondello, bu özelliğin aslında odaklandıkları bir şey olmadığını, bir fikir olarak ortaya atıldığını ve daha sonrasında da bu hale geldiğini söyledi. Mondello'ya göre bu özellik, ufak bir mühendis grubunun ortaya atmış olduğu bir fikir. Ancak o an için odak noktası daha farklı olduğundan bu özellik bir süre fikir olarak kalmış ve üzerinde bir hayli düşünülmüş

ios 12

Fikirlerin çok önemli olduğunu söyleyen Mondello, fikirlerin üzerine düşünüldüğünde ise ortaya daima çok iyi sonuçların çıkacağını belirtiyor. Üzerinde durulan fikirlerin iyi bir ekip çalışmasıyla da birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Mondello, bugün bile o günkü ekibiyle gurur duyduğunu ve o ekibinin hala kendisine ilham verdiğini söylüyor.

Mondello'nun açıklamalarını özetleyecek olursak Apple mühendisleri, aslında başka bir özelliğin üzerinde çalışırken bir anda ortaya atılan bir fikirle bu özelliği geliştirmişler. Ancak ufak bir fikirden ortaya çıkan bu özellik, bugün milyonlarca iPhone kullanıcısının hayatını bir hayli kolaylaştırabiliyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/10/20/apple-engineer-security-code-autofill-feature/
43
9
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
43
9
4
3
2