iOS 13 İle Birlikte Gelen En Kullanışlı 9 Yeni Özellik

122
15
7
6
6
Yayınlanma tarihinin 19 Eylül, yani yarın olduğunu bildiğimiz iOS 13'ün Apple cihazlara gelecek. Bununla birlikte gelen en iyi özellikleri sizler için derledik.

Hepimizin de bildiği üzere Apple'ın yeni özelliklerinden faydalanabilmek için illa yeni gelecek olan modellerinden birine sahip olmanız gerekmiyor. Yani iOS 13'ten faydalanabilmek için iPhone 11'e ya da 11 Pro'ya sahip olmanıza gerek yok. iOS 13, iPhone 6S ve iPhone SE'ten sonraki (6S ve SE'de dahil) bütün cihazlarına gelecek. 

Apple, yazılım güncellemesini haziran ayındaki Worldwide Developers Conference'da duyurmuştu. 1 ay sonra ise beta versiyonu kullanıcılarına açık hale getirmişti. Bu yıl gelecek olan güncelleme ile birlikte iPhone'un temel uygulamarından olan Fotoğraflar ve Haritalar da yenilenecek. İşte bu özelliklerden bazıları:

Safarideki Sekmeler İçin Kapanma Süresi Ayarlamak:

Eğer siz de sekmeleri açtıktan sonra kapatmayı unutanlardan ya da üşenenlerdenseniz, bu özellik tam size göre. Dilerseniz açtığınız sekmelerin siz kapatmasanız bile otomatik olarak kapatmak için süre belirleyebilirsiniz. Günlük, haftalık, aylık gibi süreleri bulunan bu özelliğin manuel olarak kullanmak istiyorsanız onu da ayarlayabilmeniz mümkün. Ayarlar menüsüne girdikten sonra, "Safari" bölümüne girip daha sonra da "Tabs" bölümünden "Close Tabs" bölümüne tıklayarak bu ayara ulaşabilirsiniz.

Karanlık Mod Geliyor:

Sizlerin de bildiği üzere karanlık mod, hemen hemen her uygulamada bulunan bir özellik haline geldi. iPhone'lar da iOS 13 ile birlikte karanlık moda kavuşabilecek. Bu temayı aktifleştirdiğiniz taktirde birçok uygulamanın daha karanlık bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Parlaklıktan gözleri ağrıyanlar için birebir.

Mesajlara Memoji Stickerları Gelecek:

Temelinde Bitmojilerin alternatifi olarak tasarlanan bu yenilik kullanıcılara eğlenceli zamanlar geçirtebilir. Eğer emoji kullanmayı seviyorsanız bu özellik tam size göre.

Safari'de Açık Olan Sekmeye Direkt Geçiş:

Sekmelerle ilgili bir yeni kolaylık daha geliyor. Bu da sekmeler arasında anında geçiş yapmanızı sağlayacak olan "Switch to Tab" özelliği. Safari kullanırken arama çubuğuna tıklayıp gitmek istediğiniz adresi yazmaya başladığınız zaman, diğer sekmelerden birinde aramak istediğiniz adres açıksa sizi direkt olarak oraya yönlendirebiliyor. Bu da aynı sayfadan birçok defa açmış olmanızın önüne geçebiliyor.

Fotoğraflar Uygulaması Güncelleniyor:

Apple, genel olarak Fotoğraflar uygulamasına yeni bir soluk getiriyor. Fotoğraflar gün, ay ve yıl olarak kategorilerine ayrılıyor. Bu kategorilere göre de o zamandaki en önemli gördüğü fotoğrafları ön plana çıkartıyor. Bu yeniliğin galerinizdeki aradığınız fotoğrafları bulma hızınızı 2 kat arttırabileceği söyleniyor.

Mesajlar Uygulamasında Arama Yapmak Kolaylaşıyor:

Mesajlar uygulamasını kullanırken arama çubuğunu ortaya çıkartmak için ekranın üst tarafından aşağı doğru kaydırmanız gerekiyor. Arama çubuğu ortaya çıktıktan sonra da size aramak isteyebileceğiniz kişileri ya da konuları öneriyor. Aradığınız şeyi daha kolay bulmak için kullanılabilecek güzel bir özellik olmuş.

Uygulamarın Konumunuzu Ne Kadar Kullandığını Görebilirsiniz:

iOS 13 ile birlikte uygulamarın verilerinizi nasıl kullandığına dair daha şeffaf bir politika izlenecek. Uygulamaların konumuzu nasıl ve ne sıklıkla kullandığını görebileceksiniz. Güncelleme yaptıktan sonra yukarıda gördüğünüz gibi bildirimler almaya başlayacaksınız. Bu sayede isterseniz uygulamaların konumunuzu kullanmasını engelleyebileceksiniz.

Wi-Fi ve Bluetooth'u Kontrol Merkezinden Ayarlayabileceksiniz:

iOS 13 ile birlikte artık Wi-Fi ya da Bluetooth ayarlarını değiştirmek için Ayarlar'a girip uğraşmak zorunda değilsiniz. Apple sonunda bu kullanışsız olan özelliğine bir güncelleme yapacak. Kontrol Merkezi üzerinden Wi-Fi bölümüne basılı tutarak ayarlarına ulaşabilirsiniz. Aynı durum Bluetooth için de geçerli.

Hatırlatıcı Çok Daha Efektif:

Daha önce de belirttiğimiz gibi iOS 13 ile birlikte Apple'ın temelinde bulunan birçok uygulama güncelleniyor. Hatırlatıcının şu anki halinin elden geçmesi gerekiyordu. Apple da bu durumu fark edip uygulamayı zenginleştirdi. Artık daha fazla konuyla ilgili daha çok içerik ve daha özel içerikler ekleyebilirsiniz. 

iOS 13 ile birlikte gelecek kullanışlı özellikler bu şekilde. Yarın itibariyle telefonunuzu güncelleyip iOS 13'ün keyfini çıkartabilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/apple-ios-13-release-date-best-features-2019-9
122
15
7
6
6
Emoji İle Tepki Ver
122
15
7
6
6