iOS 14 Cihazlarda Kamera Açık Uyarısına Neden Olan Instagram Hatası Bulundu

18
5
1
1
0
iOS 14 işletim sistemine sahip cihazlarda Instagram kullanan kişiler, fotoğraf çekmeseler bile kameralarının kullanımda olduğunu belirten garip bir hata ile karşılaşıyorlar. Firmadan yapılan açıklamada sorunun çözülmesi için çalışıldığı ifade edildi.

Son yılların en popüler sosyal medya uygulamaları arasında başı çekenlerden biri de Instagram. iOS 14’ün beta modunda uygulamayı kullanan kişiler, fotoğraf ya da video çekmeseler bile kameralarının kullanımda olduğu uyarısıyla karşılaşıyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Instagram temsilcisi, bu durumun bir hatadan kaynaklandığını ve şu anda sorunun çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Uygulamanın Oluştur modu Instagram kamerasından erişilebildiği için bu uyarı çıkabiliyor, ayrıca ana sayfadan kameraya kaydırarak geçiş de bu uyarıyı tetikliyor.

“Kameraya sadece siz istediğinizde erişiyoruz”

Instagram sözcüsünün The Verge’e yaptığı açıklamada, “Kameranıza sadece siz istediğinizde erişiyoruz -mesela ana sayfayı kaydırarak kameraya gittiğinizde. iOS 14 Beta’da bazı insanların kamerayı kullanmasalar da kamerayı kullanıyormuş gibi göründükleri bir hata bulduk ve düzeltiyoruz.” dedi. Bu durumlarda kameraya erişim sağlamadıklarını ve kayıt almadıklarını da belirtti.

Bu hatanın keşfini sağlayan şey ise Apple’ın yeni işletim sisteminin agresif bildirim stratejisi gibi duruyor. Geçtiğimiz günlerde de LinkedIn ve TikTok gibi uygulamaların, istemdışı olarak kaydedilen metinleri görebildiği ortaya çıkmıştı. Orada da iOS 14’ün bildirimleri bu sorunun keşfedilmesini sağlamıştı.

Facebook da iOS’da kamera sorunu yaşamıştı

instagram

Daha önce TikTok ve LinkedIn’den gelen açıklamalarda iOS uygulamalarındaki sorunun kaldırıldığı ifade edilmişti. Reddit de soruna neden olan koddaki hatanın giderildiğini ifade etmişti. Böylece bu sorun aşılmıştı. TikTok’un uygulaması da App Store’da güncellenmişti. Sorunun Android’de yaşanmadığı açıklanmıştı.

Instagram’ın da sahibi olan Facebook, geçtiğimiz yıl iOS uygulamasında bir başka kamera sorununu giderdiklerini ifade etmişti. O dönemde de uygulama, kullanıcıların haberi olmaksızın arka planda kamerayı aktifleştiriyordu. 

Bu durum hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Bu sorunla siz de karşılaştınız mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/7/25/21338151/instagram-bug-camera-privacy-ios14-apple
18
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
1
1
0