iOS ve Android'e Karanlık Mod Getiren Chrome 78 Yayınlandı

21
4
1
1
1
Google, internet tarayıcısı olan "Chrome"u güncelledi. Sürüm kodu 78 olan bu güncelleme, Google Chrome'un Android ve iOS platformlarına karanlık mod desteği sunarken, masaüstü sürümlere ise yeni görsel özellikler getiriyor.

ABD merkezli teknoloji Google'ın tüketicilere verdiği hizmetlerden bir tanesi de internet tarayıcısı. Şirketin "Google Chrome" isimli internet tarayıcısı uzunca bir süredir hayatımızda ve yıllardır, dünyanın en popüler internet tarayıcısı olma özelliğine sahip. Bu yoğun ilginin farkında olan Google geliştiricileri ise, yazılımın biraz daha iyi olabilmesi için çeşitli çalışmalar sürdürüyorlar ve uygulamayı sürekli olarak güncelliyorlar.

Şirket, bugün ise macOS, Windows, Android, Linux ve iOS platformları için yeni bir güncelleme yayınladı. Yayınlanan güncelleme, Google Chrome sürümünü "78"e yükseltirken, uygulamaya her platform için farklı farklı özellikler sunuyor. Dilerseniz şimdi, Google Chrome'un 78 numaralı sürümüyle uygulamaya gelen yeni özelliklere detaylıca bakalım.

chrome

Diğer tüm yeni özelliklerden önce Google Chrome 78, bir dizi iyileştirme ve güvenlik sorunlarının düzeltilmesi ile birlikte geliyor. Yapılan bu iyileştirme ve düzeltmeler, Google Chrome 78'in daha kararlı ve daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre Google Chrome 78, 3 tanesi çok kritik olmak üzere toplamda 37 güvenlik düzeltmesini içeriyor.

Google Chrome 78 ile birlikte kullanıcıların hizmetine sunulan bazı özellikler ise şu şekilde;

Google Chrome'un Android güncellemesi, uygulamaya yeni bir senkronizasyon özelliği getiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Chrome uygulamasındaki verileri Android cihazlarına kolaylıkla gönderebilecekler. Böylelikle cihazlar arasındaki veri aktarım işlemi bir hayli kolaylaştırılmış durumda. Ayrıca kullanıcılar, bundan sonra Chrome uygulamasını karanlık modda kullanabilecekler.

Google Chrome

Google'ın iOS platformu için sunduğu güncelleme ise kullanıcılara, iOS 13 kullanmaları halinde karanlık mod desteği sunuyor. Ayrıca bundan sonra iPhone kullanıcıları, Google Chrome uygulamalarına kredi kartı kaydedebilecekler ve yer imleri, son sekmeler ve okuma listesi gibi birimlerini kart olarak görüntüleyebilecekler. Ancak bu özellik de iOS 13'le birlikte kullanılabiliyor.

Google Chrome'un Windows, Linux ve macOS platformları için yayımlanan güncellemesi ise daha çok görsellik odaklı yenilikleri ve bazı API'leri kullanıcıların hizmetine sunuyor. Bu API'ler kullanıcıların, daha pratik bir Google Chrome deneyimi yaşamalarına olanak sağlıyor. Dilerseniz şimdi de, Google Chrome'un son sürüm güncellemesini nasıl yapacağınıza yakından bakalım.

Google Chrome

Google Chrome güncelleme işlemi

  • Eğer Android işletim sistemine sahip olan tablet veya akıllı telefon kullanıyorsanız, Google Chrome'u güncellemek için Google Play Store uygulamasına erişin. Burada yer alan ilgili sayfayı bulduktan sonra Google Chrome'u güncelleyebilirsiniz. Aslına bakacak olursak uygulama, çok büyük bir ihtimalle siz bu haberi okuduğunuz sıralarda otomatik olarak güncellenmiş olacaktır.
  • Eğer bir iPhone ya da iPad sahibiyseniz Google Chrome uygulamasını güncelleyebilmek için App Store'a erişin. Android platformunda olduğu gibi, iOS platformunda da uygulamanız otomatik olarak güncellenmiş olabilir ancak yine de App Store aracılığıyla kontrol etmeniz faydanıza olacaktır. Google Chrome'un yeni özelliklerini kullanabilmek için iOS 13 kullanmanız gerektiğini unutmayın.
  • macOS, Windows veya Linux gibi işletim sistemlerinde ise ilk olarak uygulamayı açın ve sağ tarafta bulunan "Menü" butonuna tıklayın.
  • Açılan menüde "Yardım" isimli bir alt menü göreceksiniz. Buraya gelin ve "Google Chrome hakkında" seçeneğine tıklayın.

Google Chrome

  • Karşınıza çıkan ekranda Chrome'un otomatik olarak güncellenmeye başladığını göreceksiniz. Güncelleme işleminin tamamlanmasını bekleyin ve ardından uygulamayı yeniden başlatın.
  • Google Chrome 78 sürümünü kullanmaya hazırsınız demektir.
Kaynak : https://news.softpedia.com/news/google-chrome-78-for-windows-linux-and-mac-now-available-for-download-527943.shtml
21
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
4
1
1
1