iOS Cihazlar İçin Güvenlik Duvarı Uygulaması: Lockdown

7
2
2
0
0
Gerek bilgisayarımızdan, gerek akıllı telefonlarımızdan olsun artık günümüzün neredeyse tamamını internete bağlı bir şekilde geçiriyoruz. Cihazımıza indirdiğimiz uygulamaların çoğu verimli çalışmak için internete bağlılık istiyor ancak bazı uygulamalar da cihazımızdaki kişiler verilerimizi izinsiz bir şekilde depoluyor ve üçüncü parti şirketlere satıyor. iOS kullanıcıları artık bu durumu önlemek için bir şansa sahip.

Geçtiğimiz aralık ayında yayınlanan açık kaynaklı ConfirmedVPN’in arkasındaki ekip bugün, iOS cihazlar için Lockdown adını verdiği güvenlik odaklı yeni bir uygulama çıkardı. Geliştiricilerinin, ilk açık kaynaklı güvenlik duvarı dediği bu uygulama ücretsiz. Uygulama ayırca cihazda kripto madencilik yapan, Facebook ile veri paylaşan uygulamaları engellemesinin yanı sıra özel alan adlarını da engelleyebiliyor.

Lockdown, Duet Display CEO’su Rahul Dewan ve eski iCloud mühendisi Johnny Lin tarafından geliştirildi. Açık kaynaklı bu güvenlik duvarı, sıfırdan gelen ayarları ya da özelleştirilebilir ayarlarıyla herhangi web sitesi bağlantılarını engellemeye izin veriyor.

lockdown uygulama

Uygulama, sadece cihazda çalışıyor ve kodu da bugün GitHub’da paylaşıldı. Özellikle iOS uygulamalarının üçüncü partilerle kullanıcı verilerini paylaştığı yönündeki endişelerin arttığı şu günlerde Lockdown, kullanıcılara rahat bir nefes aldırabilir.

Uygulamanın özellikleri:

Gizlilik

  • Herhangi bir web sitesiyle olan bağlantıları engelleme
  • Uygulamanın kendi ayarlarını kullanma ya da kendi engelleyicilerinizi ekleme
  • Webdeki gizliliğinizi koruma

Şeffaflık

  • Lockdown, tamamen açık kaynaklı
  • Uygulama tamamen cihazda çalışıyor

Hız

  • İstenmeyen bağlantıları engelleyerek tarayıcınızı hızlandırma

Uygulamayla ilgili daha fazla bilgiyi ve gizlilik politikalarını kendi web sitelerinden edinebilirsiniz. Uygulamanın web sitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz, Lockdown hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kullanıcıların gizliliğini korumak için yeterli mi? Yoksa ek güvenlik önlemleri alınmalı mı? Fikir ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/07/24/lockdown-ios-firewall-open-source/
7
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
0
0