iPhone 11 Serisine Ait 'Akıllı Şarj Kılıfları' Ortaya Çıktı

15
7
4
2
1
Bugün itibarıyla yayınlanan iOS 13.2 güncellemesinin içinde bulunan fotoğraflar, Apple'ın iPhone 11 ailesine ait 'akıllı şarj kılıflarını' ortaya çıkardı.

Yetersiz ve çabuk biten bataryalarıyla nam salan Apple, son yıllarda tanıttığı modelleriyle bu sorunun üstesinden gelmeyi başarmıştı. Buna rağmen pek çok kullanıcı iPhone’ların bataryalarının Android’in çok gerisinde kaldığını söylüyor ve şirketi eleştiriyordu. Bugün 9to5Mac tarafından paylaşılan yeni bir görüntü, Apple’ın bu konuda bir çözüm ürettiğini gösteriyor.

9to5Mac tarafından paylaşılan akıllı kılıf görsellerinin, yeni yayınlanan iOS 13.2 güncellemesinin içinde bulunduğunu söyleniyor. Kare kamera boşluğu ve arka kısmında bulunan Apple ibaresiyle iPhone 11 modellerine ait olduğu sanılan bu kılıfın 'akıllı batarya kılıfı' olduğu düşünülüyor.

Paylaşılan kılıfın iPhone 11 serisine ait olduğu düşünülüyor:

iPhone 11 akıllı şarj kılıfı

En yeni iPhone’lar zaten oldukça sağlam bir batarya ömrüne sahipti. Bu noktada yeni bir akıllı batarya kılıfının, teorik olarak cihazların batarya ömrünü daha da iyi hale getirebileceğini varsayabiliriz.

Fotoğrafı keşfeden ve paylaşan teknoloji sitesi 9to5Mac, yeni kılıfın ne kadar batarya kapasitesine sahip olduğunu bilmediklerini belirtti. Ortaya çıkan bu akıllı kılıfın tam olarak hangi iPhone için tasarlandığını söylemek de zor ama Apple, 2018 yılında tanıtılan modellerinin tümü için 'Smart Battery Case' kılıflarını piyasaya sürmüştü. Dolayısıyla bu kılıfın 2019 yılında tanıtılan iPhone 11 serisi için gelmesi oldukça muhtemel.

Bir hatırlatma olarak iPhone 11’de 3.110 mAh’lik bir batarya, iPhone 11 Pro’da 3.046 mAh’lik bir batarya ve iPhone 11 Pro Max’te ise 3.969 mAh’lik bir batarya bulunuyordu. Pek çok kullanıcı yorumuna göre telefonlar, bu batarya değerleri ile günlük kullanımı rahat bir şekilde çıkarabiliyordu. Bu kılıflar sayesinde iPhone 11’lerin yoğun kullanımlarda dahi batarya sıkıntısı çıkarmaması bekleniyor.

Üçüncül firmalar tarafından benzerleri üretilen bu kılıfların ne zaman ve hangi fiyattan piyasaya sürüleceğiyse şimdilik bilinmiyor. Bu noktada yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/28/20936721/apple-iphone-11-smart-battery-case-life-ios-13-2
15
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
7
4
2
1