iPhone 11'in Kamera Üretimine Başlandı

19
10
3
3
1
Apple’ın iPhone kameralarında iş ortaklığı kurmayı tercih ettiği LG Innotek, geçen yılın üçüncü çeyreğinde bu ortaklık sonucu tarihini en kârlı dönemini yaşadı. Şimdi iPhone 11 ile devam eden bu iş ortaklığının yeni bir rekor kırıp kırmayacağı merak konusu.

LG Innotek, 2019 model iPhone telefonların kamera modüllerinin üretimine başladığını bildirdi. Söylenene göre şirket, Apple’ın üst düzey isteklerini yerine getirebilmek amacıyla Mart ayından itibaren çalışan sayısını tamı tamına 4 katına çıkardı.

Geçen yıllarda olduğu gibi LG, Apple’ın en büyük iş ortaklarından biri. LG, bir süredir Apple için ana, ön ve TrueDepth kameralar üretiyor. Hazırlanan bir rapora göre çalışan artırma işi, ilk defa da yapılmıyor. 2018 yılında şirketin Mart ayında 612 çalışanı varken bu çalışan sayısı, Eylül ayında 3.396’ya kadar çıkarıldı. Tüm bunlar, iPhone telefonların ihtiyaç duyduğu kaliteyi yakalamak adına yapılıyor.

Apple ile LG'nin iş ortaklığının avantajı ne?

iPhone 11

2018’deki çalışan artırımının sonucu olarak LG Innotek, yılın üçüncü çeyreğinde tarihinin en büyük kârını yaptı. Şirket, yaptığı satışlardan 1,91 milyar dolar ve faaliyetlerinden dolayı da 107 milyon dolar kâr etti. Apple’ın şirketin en büyük müşterisi olduğu göz önünde bulundurulursa bu durum büyük bir sürpriz sayılmaz.

2019 yılı ise LG için daha da kârlı bir hâle gelebilir. Bildiğiniz üzere 2019 model iPhone’larda arka tarafta bulunan fazladan bir kamera olması bekleniyor. Şimdilik isimlerinin iPhone 11 ve iPhone 11 Pro olacağı tahmin edilen cihazlarda iki yerine üç adet arka kamera olacak. Bu durum, modül başına fiyatın ilave edilen kamerayı da yansıtacak şekilde düzenleneceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/iphone-11-camera-modules-enter-production-lg_id118335
19
10
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
19
10
3
3
1