iPhone 12 İçin Hazırlanan, Çentiksiz Ekranlı Konsept Tasarım (Video)

18
8
6
3
3
Apple'ın gelecek yılın sonbaharında tanıtması beklenen iPhone 12 ile ilgili yeni bir konsept tasarım oluşturuldu. Tasarım, iPhone 12'nin tasarımının iPhone 5'ten ilham alacağını bir kez daha gösteriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz aylarda "iPhone 11" serisini tüketicilerin beğenisine sundu. Bu seri, iPhone tarihinde ilk kez üç kameranın kullanılıyor olması ile tarihe geçti. Ancak iPhone 11 serisi, donanımsal özellikler ve batarya açısından tüketicileri çok da heyecanlandırmadı. Çünkü Apple'ın son model akıllı telefonları, önceki nesillere göre çok büyük yenilikler içermiyordu.

iPhone 11 serisinin beklentileri çok da karşılamaması, gözleri 2020 yılının sonlarında duyurulması beklenen iPhone 12'ye çevirdi. Teknik eleştirmenler ve analistler pek çok defa, tüketicilere iPhone 12'yi beklemeleri yönünde tavsiyeler verdiler. Ayrıca tasarımcılar da daha iPhone 11 duyurulur duyurulmaz, iPhone 12 konsept çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaya başladılar. Bu bağlamda yeni bir iPhone 12 konsepti daha yayınlandı.

iPhone 12

Deneyimli Apple Analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, iPhone 12 serisinin geçmişten ilham alacağını, Apple'ın efsane modellerinden iPhone 5 gibi köşelere sahip olacağını söyledi. Analistin bu cümleleri önemliydi çünkü aynı isim, geçmiş dönemlerde de iPhone serileriyle ilgili önemli bilgiler vermiş ve bu bilgiler doğru çıkmıştı. Yeni konsept tasarım da Kuo'nun açıklamasından ilham alıyor.

Yeni konsept tasarımın dikkat çekici yanlarından bir tanesi de, ekran üzerinde herhangi bir çentik ya da deliğin bulunmuyor olması. Bir süredir akıllı telefonlarda bulunan kalın çerçeveler yerini, çentik ve deliklere bırakmış durumda.

Ancak teknoloji üreticileri, tüketicilere daha iyi bir ekran deneyimi sunmak için ön kamera sistemine alternatifler arıyorlar. Bu noktada devreye, açılabilir mekanizmalar ya da ekran altı kamera giriyor. Bu konsept tasarımı oluşturan tasarımcımız, kamerayı ekran altına yerleştirmiş.

iPhone 12

Yeni konsept tasarımın ekranı, 120 Hz tazeleme oranına ve 900 nit parlaklığa sahip. Tasarımcı, iPhone 12 serisinin 4K HDR desteğine sahip olacağına da söylüyor. Ancak elbette bu durum, daha güçlü bir işlemci ve daha güçlü bir batarya kullanılması gerektiğini ortaya koyuyor. Düşünüldüğünde, Apple'ın zaten iPhone 12'de yeni bir işlemci kullanacağı kesin. Ancak batarya kapasitesi, şu an için büyük bir muamma.

Tüm bunlara ek olarak yeni konsept tasarım, iPhone 12'nin 4'lü kamera kurulumuna sahip olacağını gösteriyor. Bu kamera kurulumu, 16 MP lenslerden ve 3D derinlik sensöründen oluşuyor. Ortaya çıkan son raporlar da iPhone 12'de 3D sensörün yer alacağını söylüyor fakat yine de son sözü Apple söyleyecek. Dilerseniz artık sizleri, iPhone 12 serisi için hazırlanan o konsept video ile baş başa bırakalım.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/668030/2020-iphone-12-concept-video-notch-3d-scanner/
18
8
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
18
8
6
3
3