Daha iPhone 15 Tanıtılmadan, iPhone 16 Pro'dan İlk Bilgiler Gelmeye Başladı

19
2
1
1
0
Tanıtılmasına daha bir buçuk yıldan uzun süre olan iPhone 16 serisi, şimdiden gündeme geldi. Ortaya atılan iddialara göre Apple, 2024 model iPhone 16 Pro modelinde ekrana gömülü FaceID teknolojisine yer verecek.

Güney Kore'nin güvenilir teknoloji haber sitelerinden The Elec, ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. İddiaya göre Apple, önümüzdeki yıl iPhone'larda büyük bir değişiklik yapacak. Bu bağlamda; iPhone 16 Pro'nun ekran altına gömülü Face ID'ye sahip olacağı söyleniyor. Peki sistem nasıl çalışacak?

İddialara göre Apple, Face ID'yi ekran altına alıp, bu sayede ekrandaki alanı bir nebze daha büyütmüş olacak. TrueDepth kamera ile kullanıcının yüzünü tanıtan ve ekran kilidini açan cihaz, kilit açıldıktan sonra görünmeyecek. Telefonun ekran tasarımı ise tıpkı iPhone 14 Pro'daki gibi delikli olacak. Üstelik şirketin ilerleyen yıllarda ekran altı kamerayı tamamen benimseyip, ekran deliğini de ortadan kaldırabileceği konuşuluyor.

Aynı iddia, Mayıs 2022'de de gündeme gelmişti

iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 serisi için hazırlanan konsept tasarım. 

The Elec tarafından gündeme getirilen iddia yeni değil. Ekran endüstrisinin önemli sızıntı kaynaklarından Ross Young, Mayıs 2022'de bir paylaşım yapmış ve Apple'ın 2024'te ekran altı Face ID'ye geçeceğini, 2026'da ise ekran deliğini tamamen kaldıracağını söylemişti. Rous Young'ın açıklamasına göre de Apple, önce Pro modellerde ekran altına gömülü Face ID'ye geçiş yapacak.

Ekran altı selfie kameraları yeni bir teknoloji değil. Hatta bu özelliğe sahip çeşitli Android telefonlar, çoktan piyasaya sürülmüş durumda. Ancak böyle bir gelişme iOS ekosisteminde bir ilk olacak. Ekranın altına alınan Face ID'nin ve ön kameranın ne kadar başarılı olacağını bekleyip görmekten başka bir çaremiz yok.

Kaynak : https://www.thelec.kr/news/articleView.html?idxno=19423
19
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
1
1
0