iPhone 7'nin Türkiye Fiyatı Beklenenden Fazla Mı Olacak?

0
0
0
0
0
iPhone 7'nin kendisi kadar fiyatı da merak konusu. Ortaya çıkan son sızıntılara göre, yeni cihaz bazı pazarlarda önceki nesline göre zamlı olarak satışa sunulacak.

Apple’ın merakla beklenen yeni telefonu iPhone 7 gündemde kalmaya devam ediyor. 7 Eylül tarihinde tanıtılacak cihazın fiyatlar henüz belli değil ancak aşağı yukarı tahminler yapmak mümkün. Apple’ın önceki fiyat politikaları baz alınarak tahminlere göre yeni cihazın ülkemizdeki fiyatının ne kadar olacağına dair haberimizi burada sizlerle paylaşmıştık. Asya kaynaklı yeni haberler ise fiyatlarda bazı ufak oynamaların olabileceğini gösteriyor.

Apple’ın her yeni iPhone modelinde uyguladığı fiyat stratejisi yeni cihazın, yerine geçtiği cihazın fiyatından satılması şeklinde. Örneğin, 16 GB kontratsız iPhone 6s bugün ABD’de 649 dolardan satılıyor. Çok büyük olasılıkla iPhone 7’nin başlangıç fiyatı da aynı olacak.

Bu noktada yerel bazlı bazı fiyat artışları söz konusu olabiliyor. Yani, ABD’de fiyat değişmese de başka ülkelerde yeni cihaz zamlı olarak sunulabiliyor. PhoneArena’nın paylaştığı bilgilere göre Çin’de iPhone 7 ile birlikte fiyatların bir miktar yükselmesi söz konusu. iPhone 7 ve iPhone 7s Plus’ın 32 GB ve 128 GB’lık versiyonlarının iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın 16 GB ve 64 GB versiyonları ile aynı olması bekleniyor. Buna karşın 256 GB’lık yeni modelin iPhone 7 için 30 dolar iPhone 7 Plus için 15 dolar fazla olması tahminler arasında. Özetle, Çin pazarı için 256 GB’lık modelde bir fiyat artışı söz konusu.

Depolama alanındaki artıştan dolayı fiyatlarda yaşanacak yükselmelerin ülkemizde de söz konusu olması beklenebilir. Üzülerek söyleyebiliriz ki iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın ülkemizdeki fiyatlarının iPhone 6s ve iPhone 6s’in fiyatlarından bir miktar daha yüksek olma ihtimali var.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0