iPhone’unuzun Saldırı Altında Olup Olmadığını Gösteren Uygulama: iVerify

6
3
3
1
1
iOS işletim sisteminin güvenlik konusunda başarılı olduğu bir gerçek. Ancak "iVerify" isimli bir uygulama, iPhone'unuzdaki güvenlik sorunlarını takip etmenizi ve telefonunuzun bir saldırı altında olup olmadığını gösteriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone'lar için geliştirdiği iOS işletim sistemi, güvenlik açısından oldukça başarılı ve Apple, güvenlik konusunda oldukça katı kurallara sahip. Aslına bakacak olursak bu durumu App Store üzerinden de anlayabiliriz çünkü Apple'ın uygulama mağazasında telefonun güvenliğini düzenleyecek ya da güvenlikle ilgili bilgi verecek uygulamalar yok denecek kadar az. Ayrıca bu uygulamaların ne kadar doğru çalıştığı da tartışmaya açık bir konu.

Sizlere şimdi bahsedeceğimiz uygulama ise iOS 12 ve iOS 13 kullanıcıları için iyi bir alternatif olacakmış gibi görünüyor. Çünkü "iVerify" isimli bu uygulama iPhone'unuzun güvenlik durumuyla ilgili bilgi veriyor. Uygulama, eğer telefonunuz hacklendiyse veya telefonunuza bir şekilde virüs bulaştıysa, bir kullanıcı olarak bu durumu fark etmenizi ve gerekli önlemleri alabilmenizi sağlıyor.

iVerify

Apple, her ne kadar iOS'un yüksek güvenlik seviyesini ispatlamış olsa da bu durum, özellikle de telefonlarını Jailbreak yapan kullanıcıları fazlasıyla ilgilendiriyor. Çünkü Jailbreak işlemi zaten bir güvenlik açığı sömürülerek yapılıyor ve bu durum, farkında olunmasa da bir iPhone'un hacklenebileceği anlamına geliyor. Ancak Apple'ın orijinal iOS işletim sistemini kullanıyorsanız herhangi bir saldırıya uğrama olasılığınız çok düşük.

iVerify uygulamasının Apple'dan onay almış olması, uygulamanın işlevselliğini gözler önüne seriyor. Çünkü Apple, çoğu zaman güvenlikle ilgili uygulamalara App Store üzerinde izin vermiyor. Zaten App Store üzerinde bulunmayan uygulamalar da Jailbreak olmamış iPhone'lara yüklenemiyor. Yani bu uygulamanın işlevselliği, Apple tarafından da kabul edilmiş durumda.

iPhone

iVerify uygulaması telefonunuzu belirli aralıklarla düzenli olarak tarıyor. Elde ettiği tarama sonuçlarını tarafınıza detaylı bir şekilde rapor eden uygulama, böylelikle iPhone'unuzun güvende olup olmadığını anlamanıza yardımcı oluyor. Bir saldırıya ya da olası bir saldırı riskine karşın neler yapabileceğinizi de anlatan uygulama, bu bağlamda hem tarama hem de tavsiye hizmeti veriyor.

Uygulama, App Store'un Türkiye sayfasında da yer alıyor ancak ne yazık ki bu uygulamaya sahip olmanız için 34.99 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Konunun veri güvenliği olduğunu düşündüğümüzde fiyatının çok da yüksek olmadığını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/daveywinder/2019/11/17/this-app-knows-if-your-iphone-has-been-hackeddo-you/#ce79f192852b
6
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
3
1
1