İskoçya’da Şato, 30 Bin Sterline Satışa Çıktı: Alanın Biraz Masraf Yapması Gerekecek Tabii…

13
5
1
0
0
İskoçya'da tarihi bir şato, 30 bin sterlin gibi düşük bir fiyattan satışa kondu. Şatonun turist merkezi olabileceği belirtiliyor.

Avrupa’nın tarihi bölgelerinde günümüzde aktif olarak kullanılmayan pek çok yapının satışa çıktığına zaman zaman şahitlik ediyoruz. Bugün, bunlar arasına bir yenisi daha katıldı.

İskoçya’da tarihi 1820’lere kadar uzanan “Brough Lodge” şatosu, sadece 30 bin sterline (yaklaşık 768 bin TL) satışa çıktı. Fetlar Adası’ndaki 40 dönümlük arazide yer alan şato, satın alanın pek de kişisel olarak kullanabileceği bir yer değil.

İskoçya’da kelepir fiyata satışa çıkan şato:

şato

Şatonun en büyük negatif yanı, satın alan kişinin şatoyu kullanabilir hale getirmek için yapması gereken masraf. Şatoyla aynı isimli emlak şirketine göre şatoda iyileştirmeler yapılması için gereken harcama, 12 milyon sterlinden daha fazla olabilir.

şato

Tabii bu ‘iyileştirmeler’, bir amaç çerçevesinde planlanan iyileştirmeleri kapsıyor. Emlak şirketi, şatonun bir konaklama tesisine çevrilebileceğini, bir restorana da sahip olabileceğini ve turist merkezi olabileceğini öne sürüyor.

şato

İkinci ‘negatif’ yan ise şatonun aslının hiçbir şekilde değiştirilemeyecek olması. Şato, ulusal önem taşıyor ve İskoçya tarafından A kategorisinde korunuyor.

2007’den bu yana şatonun sahibi olan emlak şirketi, satıştan elde edeceği gelirin çocuklara verilecek el örgüsü eğitimine harcanacağını belirtiyor.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/articles/cv2ke8k0k0zo
13
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
1
0
0