İşletmelere Windows 7 Müjdesi: 1 Yıl Daha Ücretsiz Güncelleme Desteği Sunulacak

29
7
3
3
0
Günümüzde hâlâ popüler olan ve üzerine 2 adet güncellenmiş işletim sistemi çıkmasına rağmen sıkça kullanılan Windows 7, önümüzdeki seneden itibaren artık güncelleme almayacak. Buna rağmen işletmelere bir miktar para ödemeleri karşılığında Windows 7 desteğini sürdüreceğini belirten Microsoft, bir promosyon ile işletmelere 1 yıl daha ücretsiz destek vereceğini belirtti.

Windows işletim sistemi, yıllardır bilgisayarlarımıza ruh veriyor. Windows XP, Windows 7, Windows 10 gibi isimlerle hayatımızda yer eden işletim sistemi serisinin belki de en çok tercih edilen sürümü Windows 7 idi. Microsoft’un bu sürümden sonra yayınladığı Windows 8 ise çoğu kullanıcı tarafından "vasatın altında" görülmüştü. Daha sonra Microsoft, Windows 10 isminde bir işletim sistemi daha yayınlayarak Windows 7 ile Windows 8’i harmanlayıp ortaya güzel bir iş çıkartarak hem yaptığı hatayı telafi etmiş hem de kullanıcılarına güzel bir proje sunmuştu.

Microsoft’un son olarak Windows 10 adında piyasaya sürdüğü işletim sisteminden önce belki de en çok tercih edilen işletim sistemi olan Windows 7, gelecek senenin başından itibaren artık güncelleme ve destek almayacak. Bu da Windows 7 kullanan kişilere artık güvenlik desteği sunulmayacağı ve herhangi bir hatanın giderilmeyeceği anlamına geliyor.

Microsoft: "İşletmelere 1 yıl daha ücretsiz destek sunulacak ancak bazı şartlarımız var"

Windows 7

Microsoft, Windows 7 desteğini keseceğini belirtmesine rağmen ücret ödemeyi kabul eden işletmelere 3 yıl daha destek vereceğini açıklamıştı. Bugün ise işletmelerin Windows 7 için 1 yıl daha ücretsiz olarak destek alabileceği ortaya çıktı. Promosyonun detayları Microsoft’un destek belgelerinde keşfedildi.

Belgelerde 31 Aralık 2019’a kadar Windows 10 E5, Windows 365 E5 veya Microsoft 365 E5 Security aboneliği olan işletmelerin, 1 yıl daha Windows 7 desteği alabilme hakkı olduğu ortaya çıktı. Promosyon herhangi bir abonelik ile aktif olabiliyor. Herhangi bir aboneliğe sahip değilseniz her yıl artacak şekilde her bilgisayar için ilk seferinde 25 dolar ödeyerek Windows 7 güncelleştirmelerini alabiliyorsunuz.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/businesses-may-be-able-to-extend-windows-7-security-updates-for-free-for-one-year
29
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
29
7
3
3
0