İstanbul’da Test Sürüşlerine Başlayan Yeni Metrobüsün İlk Görüntüleri

133
16
8
8
4
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin en yaygın kullanılan toplu taşıma araçlarından olan metrobüs sistemine yeni araçlar getiriyor. Şu sıralar test edilen yeni metrobüsler, vatandaşlar tarafından tam not alırsa üretilmeye devam edilecek.

Metropol şehirlerde yaşayan insanlar, zamanlarının büyük bir bölümünü toplu ulaşım araçları veya trafikte geçirirler. Metropol kentlerin bir numaralı ve ortak sorunu olan ulaşım, Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'da da ne yazık ki mevcut. Konuyla ilgili olarak gerekli çalışmalar yapılsa da İstanbul'un trafik ve toplu ulaşım sorunu bugüne dek çözülemedi ve bugünden sonra da çözülebilecek gibi görünmüyor.

İstanbul'da metro, tramvay, banliyö ve vapur gibi pek çok toplu taşıma aracı bulunuyor. Bu araçlardan bir tanesi de "metrobüs". İstanbul'un yeni diyebileceğimiz toplu taşıma araçlarından olan metrobüsler, her gün 1 milyon kadar İstanbulluyu gidecekleri yere ulaştırıyor. Ancak bu taşıma kapasitesi, uzunca bir süredir İstanbulluları yoruyordu. Hal böyle olunca da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metrobüs sistemleriyle ilgili yeni projeler başlattığını duyurmuştu.

Metrobüs

Aslına bakacak olursak Metrobüs, ulaşım ağını genişletmesinden çok izdiham ve gecikmelerle gündem oluyor. Ancak anlaşılan o ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüslerin sayısını arttırmayı ve yaşanan izdihamı azaltmayı planlıyor. Hatta şu sıralar Türkiye'de üretilen yeni metrobüslerin testleri yapılıyor. Habertürk'ten Esra Boğazlıyan, test sürüşleri devam eden metrobüsleri İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi Doktor Suat Sarı ile konuştu.

Metrobüs

Test sürüşleri devam eden metrobüslerle ilgili nihai kararın vatandaşlar tarafından verileceğini söyleyen Sarı, vatandaşların bu metrobüslerden memnun olması halinde devamının Bursa'da üretileceğini ifade etti. Mevcut olarak kullanılan metrobüslerin 165 yolcu alabildiğini söyleyen Suat Sarı, test edilmekte olan metrobüslerin ise 290 yolcu alabileceğini vurguladı.

Test edilen yeni metrobüslerin dizel motora sahip olduğunu vurgulayan İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi, şirketin istenildiği takdirde elektrik motoru bulunan metrobüs üretimi de yapabileceğini söyledi. Kendi düşüncesine göre metrobüslerin elektrik motoruna sahip olması gerektiğini ifade eden Suat Sarı yeni araçların en az 100 seferde test edilmesi gerektiğini, eğer bu metrobüsler kullanılmaya başlanırsa İstanbul'a 3 yıl nefes aldıracağını söyledi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/iste-yeni-metrobus-2535394
133
16
8
8
4
Emoji İle Tepki Ver
133
16
8
8
4