İzmir’de Bir Öğrencinin Deney İçin İnternetten Sipariş Ettiği Siyanür Döküldü, Sonrası Tam Bir Felaket

426
110
38
37
20
İzmir'de deney gerçekleştirmek için internetten siyanür sipariş eden bir öğrenci, kardeşinin siyanürü yere dökmesi sonucu anne ve babasını kaybetti.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Mahmut Can Kalkan, bir deney gerçekleştirmek için internet üzerinden potasyum siyanür sipariş etti. Paylaşılan bilgiye göre eve getirilen siyanür, Mahmut Can’ın küçük kardeşi Emir Can tarafından yere döküldü.

Bu korkunç olay üzerine deneyi gerçekleştiren Mahmut Can Kalkan ile birlikte 39 yaşındaki anne Fatma Kalkan, 46 yaşındaki baba Mehmet Kalkan, kardeşler Mehmet Taha ve Emir Can Kalkan hastaneye kaldırıldı. Olay yerine polis, sağlık ve AFAD ekipleri çağrılırken apartman sakinleri tedbir amaçlı olarak dışarı çıkarıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan baba Mehmet Kalkan ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan anne Fatma Kalkan, tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. Üç kardeşin tedavilerine ise Ege üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam ediliyor.

Güncelleme: Haber ajanslarından gelen bilgilere göre facia bir kaza sonucu değil, kasıtlı bir cinayet girişimiyle gerçekleşti. İddialara göre Mahmut Can Kalkan, siyanür kullanarak hazırladığı bir sıvıyı ailesine 'yeni bir tür şerbet' olarak sundu ve içmelerini istedi. Anne ve baba şerbeti içip fenalaştıktan sonra kardeşler içmeyi reddetti. Mahmut Can, hazırladığı sıvıyı zorla kardeşine içirmeye çalışırken sıvı yere döküldü ve tüm aile siyanürden etkilendi. Anne Fatma Kalkan, komşularına haber vererek 112'yi aramalarını istedi. İddiaya göre Matmut Can, internet üzerinden ticaret işleri yaparak para kazanıyordu ve son dönemde işleri kötü gittiği için psikolojisi yerinde değildi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/izmir-de-siyanur-zehirlenmesi-2-olu-2464090
426
110
38
37
20
Emoji İle Tepki Ver
426
110
38
37
20