Japan Display: "Apple ile 729 Milyon Dolarlık Kurtarma Anlaşması Yaptık"

20
14
4
2
1
Yeni üretim tesisi için Apple'dan yatırım alan fakat işler umduğu gibi gitmeyen Japan Display, Apple ile 729 milyon dolarlık borcu yapılandırmak için anlaştıklarını açıkladı.

Apple’ın bir numaralı LCD ekran tedarikçisi konumunda bulunan Japan Display, Amerikan teknoloji deviyle borçlarının yeniden yapılandırılması için anlaştıklarını açıkladı. Japan Display’i iflasın eşiğinden alan anlaşmanın değeri ise 729 milyon dolar.

Japan Display direkt olarak Apple’ın adını vermese de alacaklılardan birinin iki yıl boyunca borçlarının ödeme hızını yarıya indirmeyi kabul ettiğini aktardı. Apple, 2015 yılında yeni bir üretim tesisi inşası için Japan Display’e 1,5 milyar dolar yatırımda bulunmuştu.

Japan Display, Apple’a ekran satışları üzerinden yüzdeyle ödeme gerçekleştirmeyi teklif etti. Bu anlaşma, o zamanın şartları için kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir ödeme yöntemi gibi duruyordu. Bugüne geldiğimizde ise durum tamamen değişti.

Küresel çapta akıllı telefon satışları düşüş eğrisi içine girerken bir yandan da OLED ekranlı telefonların sayısı gittikçe artıyordu. Bu iki gelişmenin üst üste gelmesi, Japan Display’in LCD ekran satışlarının önemli derecede düşmesine neden oldu.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/19/05/30/japan-display-gets-729m-bailout-after-apple-agrees-to-restructure-debt-payments
20
14
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
14
4
2
1