Japonya, 14 Haneli 10 Milyar Yeni Numarayı Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor

24
6
4
2
0
Japonya, 5G teknolojisi ile birlikte daha fazla cihazın internet kullanacak olmasına karşı önlemini tam 10 milyar yeni numarayı kullanıma açarak aşmayı planlıyor.

5G teknolojisi, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Bu teknolojiye uygun altyapıların kurulması için de hummalı çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalara katılan ülkelerden bir tanesi de uzakdoğunun teknoloji devlerinden Japonya.

The Japan Times’ın haberine göre ülkenin en büyük üç operatörü olan NTT Docomo, KDDI ve SoftBank, sistemlerini 14 haneli 10 milyar yeni numaraya uygun şekilde güncelleme konusunda anlaştı. Japonya İletişim Bakanlığı’nın bu projeye erken destek veren bu operatörlere ödül vermeyi planladığı belirtildi.

Japonya, 11 haneli rakamların 2022 mali yılının başlarında tükeneceğini öngörüyor. Bu dönem, Japonya’da 1 Nisan’da başlıyor.

14 haneli yeni numara, ilk başta göze çok görünse de aslında o kadar da fazla bir rakam değil. Nesnelerin İnterneti (IoT) hayatımıza girdiğinden bu yana Japonya’da internet kullanan cihazlara 020 ile başlayan kodlar veriliyor. Yeni numaraların alan kodu 020 olacak ve nesnelerin interneti kullanan cihazlara verilecekler. 2017 yılından bu yana 11 haneli 020 ile başlayan numaraları satan firmalar şu ana kadar 32.6 milyon numarayı almış durumda.

14 haneli numaralar ile birlikte kitlelerin yeni sisteme alışması biraz daha zaman alacak, hatırlanması gereken numara sayısı daha da artmış olacak.

Telefon numaralarının azalmaya başlaması ile birlikte gelecekte başka ülkelerden de benzer açıklamalar duyabiliriz. Türkiye’ye de telefon ilk geldiğinde telefon numaraları 6 haneli olarak belirlenmiş, daha sonra bu sayının yetersiz geldiğinin ortaya çıkması üzerine numaralar yedi haneye çıkarılmıştı.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/japan-phone-numbers-14-digits-5g-986823/
24
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
6
4
2
0